Høyre frir til bompartiet... men vil ikke rive én eneste bom

Oslo Høyre vil gjerne samarbeide med Folkeaksjonen nei til mer bompenger, men sier selv ja til bompenger. Partiet tilbyr i stedet fritt skolevalg.

BOMBRÅK: Det er satt opp 53 nye bomstasjoner i Oslo og Folkeaksjonen nei til mer bompenger vokser dramatisk på målingene. Oslo Høyre inviterer nå til samarbeid. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
BOMBRÅK: Det er satt opp 53 nye bomstasjoner i Oslo og Folkeaksjonen nei til mer bompenger vokser dramatisk på målingene. Oslo Høyre inviterer nå til samarbeid. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det virker som Høyre bare vil samarbeide med oss når det er snakk om Høyres hjertesaker, men våre velgere forventer noe annet, sier Bjørn Revil til Dagbladet.

Listetoppen for Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) ble på «Politisk kvarter» fredag morgen invitert til samarbeid med Oslo Høyre. Problemet er at Høyre lover å ikke fjerne én eneste bomstasjon i Oslo.

Høyre-topp Eirik Lae Solberg sier likevel at han øyner samarbeidsmuligheter med bompartiet innen saker som fritt skolevalg og velferd.

- Det er noen felles standpunkter, som at elevene skal kunne velge skole selv og at vi skal ha private leverandører inn i velferdstjenestene, sa Lae Solberg til «Politisk kvarter» på NRK radio.

- Jeg er enig med Raymond Johansen i at dagens kollektivsatsing, som har vært en stor suksess over 12 år, skal fortsette. (...) Det blir ikke færre bomstasjoner med oss. Bomsatssystemet og satsingen på veiprosjekter og kollektivtransport i Oslo ligger fast hos oss, la han til.

«Ring meg, handling foran ord»

Bjørn Revil er ikke nevneverdig imponert over frieriet fra Oslo Høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer