Høyre frykter dobbeltsmell

Dette sier opposisjonen om budsjettforslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jan Tore Sanner, Høyre:

- Regjeringen starter med å gi folk en skikkelig skattesmell. Jeg frykter at dette blir en dobbeltsmell, fordi økt offentlig forbruk etter hvert vil gi større og raskere renteøkninger. Dermed får folk og bedrifter både skatteøkninger og renteøkninger, uttaler Jan Tore Sanner, finanspolitisk talsperson i Høyre.

Siv Jensen, Frp:

- Forslaget til statsbudsjett er rett og slett puslete! I tillegg bryter de valgløftene til landets syke ved at de i realiteten ikke legger opp til økt pasientbehandling. Regjeringen gjør jo mindre endringer i forhold til den avgåtte Bondevik-regjeringen enn det FrP klarte å få til med våre budsjettavtaler for 2005, og da kritiserte Jens & Co oss for å være puslete,

Om pasientbehandling:

- Når de i realiteten ikke legger opp til økt pasientbehandling betyr dette at de synes det er greit at behandlingskøene vil vokse, med de negative konsekvenser dette har for de som står i kø for nødvendig behandling. Når de heller ikke reduserer helseforetakenes gjeld er dette er et gedigent løftebrudd i forhold til det landets behandlingstrengende ble lovet i den nylig avholdte valgkampen.

Lars Sponheim, Venstre:

- Dette er en trist dag for norske gründere og småbedrifter. I tillegg velger regjeringen å sende et dramatisk signal til forsknings-Norge om at regjeringen ikke prioriterer langsiktig forskning og nyskapning, fortsetter Sponheim.

- Skatteskjerpelser på 6,4 mrd med høyere formueskatt, redusert lønnsfradrag og økt marginalskatt på arbeidsinntekt bidrar ikke til økt nyskapningen og etablering av nye bedrifter og arbeidsplasser, uttaler Sponheim.

Om økt fradrag for fagforeningskontingent:

- At Regjeringen foreslår å bruke 115 millioner på å tilfredsstille LO ser jeg på som en tilbakebetaling av gammel valgkampstøtte. Her får LO betalt for sin lange valgkamp.

Hans Olav Syversen, KrF:

KrF mener regjeringen svikter barnefamiliene ved å kutte i kontantstøtten før det er oppnådd full barnehagedekning.

- Hvordan kan man bruke mer penger, men likevel foreta provoserende kutt, sa KrFs finanspolitiske talsmann i budsjettdebatten torsdag.

- Kontantstøtten skulle fredes, men kuttes isteden med flere hundre millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer