Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre: Gamle og rike

Høyres stortingsgruppe er eldst og rikest. -Irrelevant, mener mangemillionær Nikolai Astrup.

IKKE DERFOR: Høyres Nikolai Astrup (31) avviser at det er Høyre-toppenes private formuer som har motivert dem til å kjempe mot formuesskatten. Foto: Morten Holm / Scanpix
IKKE DERFOR: Høyres Nikolai Astrup (31) avviser at det er Høyre-toppenes private formuer som har motivert dem til å kjempe mot formuesskatten. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Dagbladets gjennomgang av de nye stortingsrepresentantenes skatteopplysninger viser at Høyre, med en gjennomsnittsformue på 3,2 millioner kroner, har den klart rikeste stortingsgruppen. Mye skyldes Nikolai Astrup, som kommer fra en styrtrik Oslo-familie.

Med en ligningsformue på 66,4 millioner kroner i 2007, trekker han gjennomsnittet kraftig opp.

Høyre har eldstemann
Nikolai Astrup (31) er Høyres nest yngste stortingspolitiker, slått av Torbjørn Røe Isaksen med én måned. Det kan behøves, i partiet som med unntak av Venstre (bare to mandater) har den høyeste gjennomsnittsalderen.

Da kandidatlistene ble innlevert, var gjennomsnittsalderen for Høyre 47 år. Den eldste på tinget er Høyres Lars Myraune (65).

Men Nikolai Astrup er ikke bekymret over at Høyre-politikernes alder og økonomi skal påvirke deres evne til å sette seg inn i situasjonen til for eksempel unge familier som sliter med økonomien.

Irrelevant, mener Astrup

-Vår oppgave er å representere alle som bor i Norge, uavhengig av utgangspunkt. Vi kommer alle fra et sted, men det er vår oppgave å sette oss inn i situasjonen til også dem som har det annerledes enn oss selv. Men jeg er ikke med på at en slik sammenstilling gir et bilde av Høyres gruppe, sier Astrup til Dagbladet.no.


Han mener at sammenligningen av stortingsgruppenes gjennomsnittsformue er irrelevant fordi enkeltpersoner kan avvike mye fra de andre, og at Dagbladet heller burde sett på mediantallet.


-Det er ingen skam å snu:-), skriver han i en epost til Dagbladet.no


-Gjør det for Norge

-Har det at dere har så god økonomi, i form av formue, vært med og motivere dere til å slåss så hardt for å fjerne formuesskatten?


-Nei. Det er en forhastet konklusjon. Vi mener at det er viktig for landet, fordi det er viktig at vi skaper verdier i Norge, slik at vi kan ivareta velferden for framtiden, sier Nikolai Astrup.


Også Arbeiderpartiet har en svært formuende mann i sine rekker. I de siste ligningstallene er nyvalgt stortingsrepresentant Jonas Gahr Støre oppført med en formue på 32,6 millioner kroner.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling