Høyre går aldri av moten

Høyres fordel er at de har en ideologisk plattform som er som skapt for dagens situasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Man er individuelt orientert, og enkelte individets rettigheter og frihet er det sentrale. Det man står for virker. Se på de endringer som har skjedd i India, Kina og Øst Europa de siste årene med overgang til markedsøkonomi. Samtidig har man sosialt ansvar.

Man er mot maktkonsentrasjon både statlig og privat (burde gått mye sterkere mot Statoil/Hydro fusjonen). Man er et ansvarlig politisk parti når det gjelder pengebruk.

Svakheten er en ledelse uten evne til å selge dette.

AP - hva er det? Det er et parti som støtter seg på en halvdød ideologi, og dermed må trekke mot høyre for at politikken skal bli praktisk gjennomførbar. Styrken er et partiapparat, svakheten en ideologi uten praktisk relevans til dagens situasjon. De tror på statlig styring og konsentrasjon av makt. Sannsynligvis så er minst 1/3 av AP velgerne egentlig sosialliberale som burde stemt Venstre.

SV - hva er det? En virkelighets fjern ideologi som viss den var satt ut i praksis ville fått de fleste i partiet til å tenke om igjen. Et parti fullstendig blottet for kunnskap om hvordan verdier skapes i samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer