Høyre går aldri av moten

Høyres fordel er at de har en ideologisk plattform som er som skapt for dagens situasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man er individuelt orientert, og enkelte individets rettigheter og frihet er det sentrale. Det man står for virker. Se på de endringer som har skjedd i India, Kina og Øst Europa de siste årene med overgang til markedsøkonomi. Samtidig har man sosialt ansvar.

Man er mot maktkonsentrasjon både statlig og privat (burde gått mye sterkere mot Statoil/Hydro fusjonen). Man er et ansvarlig politisk parti når det gjelder pengebruk.

Svakheten er en ledelse uten evne til å selge dette.

AP - hva er det? Det er et parti som støtter seg på en halvdød ideologi, og dermed må trekke mot høyre for at politikken skal bli praktisk gjennomførbar. Styrken er et partiapparat, svakheten en ideologi uten praktisk relevans til dagens situasjon. De tror på statlig styring og konsentrasjon av makt. Sannsynligvis så er minst 1/3 av AP velgerne egentlig sosialliberale som burde stemt Venstre.

SV - hva er det? En virkelighets fjern ideologi som viss den var satt ut i praksis ville fått de fleste i partiet til å tenke om igjen. Et parti fullstendig blottet for kunnskap om hvordan verdier skapes i samfunnet.

Poenget er at Høyres ideologiske fundament aldri kan gå av mote. Derfor er det en umulighet å avskrive det partiet.

Høyre går aldri av moten