Høyre går fram

Dersom partibarometeret for november hadde vært valgresultat, hadde Høyre fått 10 flere mandater på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyre har festet grepet på velgerne og får 18, 9 prosent på Synovates partibarometer for november. Ap lekker litt til alle kanter og får 28, 6 prosent. Det betyr at Ap ville mistet 11 mandater i forhold til resultatet ved stortingsvalget for to år siden.

– Novembermålingen viser at den gode målingen for Høyre i forrige måned ikke var et blaff. Høyre er på oppadgående, sier Håkon Kavli i Synovate til Dagbladet.

Ikke i skyttergraven

Bakgrunnstallene viser at tidligere Høyre-velgere er i ferd med å finne tilbake til partiet. Høyre har vunnet tilbake velgere som tidligere har sagt de ville stemme Frp. Partiet tar også velgere fra Venstre.

– Kommunevalget bekreftet at det er en bevegelse i det norske folk. Flere synes at Høyre har blitt et bra parti igjen, sier Høyre-leder Erna Solberg. Hun tror Høyres anstrengelser for å gjøre partiet bredere og tydeligere, og en «konsekvent satsing på utdanning og forskning», har hatt god effekt.

– På den borgerlige siden har folk sett at vi ønsker å samarbeide med alle. Vi har ikke vært i skyttergraven mot andre partier, men sagt at vi må forsøke å finne løsninger, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer