Høyre går inn for DLD

Men vil diskutere utformingen av regelverket.

JA: Saksordfører Ingjerd Schoug og partileder Erna Solberg i Høyre kunngjorde at de går inn for DLD i kveld. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
JA: Saksordfører Ingjerd Schoug og partileder Erna Solberg i Høyre kunngjorde at de går inn for DLD i kveld. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyre går inn for Datalagringsdirektivet (DLD), opplyste partileder Erna Solberg på en pressekonferanse i kveld.

Les Høyres fullstendige forslag til DLD nederst i saken.

Siden regjeringspartiene SV og Sp, samt Frp, KrF og Venstre, var i mot norsk innføring av EUs datalagringsdirektiv var Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet fullstendig avhengig av Erna Solberg og Høyres hjelp for å få flertall for datalagringsdirektivet i Stortinget.

Men Høyre ønsker samtidig å gi inn i diskusjon om utformingen av regelverket. De ønsker også en evaluering av nyinnførte regler etter at det har gått noen år.

Stor uenighet Solberg gjorde det samtidig klart at hun ikke vil kommentere antallet stemmer for eller i mot Datalagringsdirektivet.

- Det viktigste er at vi står samlet om vårt standpunkt, sa Solberg.

For å få det til måtte 21 av 30 i Høyres stortingsgruppe stemme for EU-direktivet. Da Dagbladet loddet stemningen tidligere i år var 10 representanter i gruppen enten kritiske eller i mot direktivet.

Internt i Høyre har det i forkant av avstemmingen vært stor uenighet partiet burde komme statsministeren til unnsetning, eller om Høyre skulle alliere seg med opposisjonen og påføre Ap et sviende nederlag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer