Høyre gir Frp internasjonal krisehjelp

For å hjelpe en mulig regjeringspartner med å vaske av seg stempelet som innvandringsfiendtlig.

TRÅR TIL: Høyre bruker sitt nettverk til å hjelpe Frp med omdømmet utenlands. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRÅR TIL: Høyre bruker sitt nettverk til å hjelpe Frp med omdømmet utenlands. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å hjelpe en mulig regjeringspartner med å vaske av seg stempelet som innvandringsfiendtlig har Høyre kontaktet sine internasjonale nettverk med informasjon om Frp.

Frp er kalt både innvandringsfiendtlig og høyrepopulistisk i utenlandske aviser, og er også blitt knyttet til massemorderen Anders Behring Breivik.

- Vi har brukt vårt internasjonale nettverk for å tilbakevise påstandene. Høyre har også brukt sitt nettverk og sendt ut et oppklarende brev, sier Frps internasjonale sekretær, Kristian Norheim, til Dagsavisen.

Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal forteller at Høyre har sendt brevet til generalsekretær Antonio Lopez-Isturiz i Det europeiske folkepartiet (EPP), som er et samarbeid mellom konservative og kristendemokratiske partier i Europa. Mens Høyre er assosiert medlem, har KrF status som observatør.

Brevet er også sendt til generalsekretær Eirik Moen i Den internasjonale demokratiske union, et internasjonalt forbund av over 80 partier som ble grunnlagt i 1983 av blant andre Helmut Kohl, Margaret Thatcher og George Bush.

Ifølge Ryssdal er brevet sendt til dem som etterspør informasjon. Han sier det ikke er behov for masseutsendelse, og sier de ikke ser noen grunn til å overdimensjonere saken.

(NTB)