Høyres landsmøte

- Høyre har aldri vært noen stor tilhenger av flypassasjeravgiften

- Men vi har den nå, og vi kommer nok til å ha den en stund til, sier statsminister Erna Solberg.

IKKE HAST: Vedtaket om å erstatte dagens flypassasjeravgift med en mer miljørettet avgift får ingen konsekvenser for neste års budsjett, slår statsminister Erna Solberg fast. Foto:  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE HAST: Vedtaket om å erstatte dagens flypassasjeravgift med en mer miljørettet avgift får ingen konsekvenser for neste års budsjett, slår statsminister Erna Solberg fast. Foto:  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gardermoen (Dagbladet): Det sier statsminister Erna Solberg i en kort kommentar til Dagbladet etter at Høyres landsmøte i formiddag vedtok å fjerne den omstridte flypassasjeravgiften.

Etter et forslag fra Østfold Høyre på tampen av samferdselsdebatten i formiddag, stemte et flertall i salen for forslaget om å «fjerne flypassasjeravgiften og erstatte den med en avgift som har klar miljøeffekt.»

Må utredes

Men vedtaket får ifølge statsministeren ikke noen konsekvenser på kort sikt, for eksempel for neste års statsbusjett slik Venstre allerede tar til orde for.

Finanspolitisk talsmann i Høyre, Svein Flåtten, som forhandlet fram budsjettforliket med flypassasjeravgiften, sier det å erstatte en avgift med en annen ikke får noen provenyeffekt på statsbudsjettet. Han stemte likevel mot forslaget fra Østfold.

- Det landsmøtet har vedtatt, er å erstatte flypassasjeravgiften med en ny flypassasjeravgift som er mer basert på miljøhensyn. Det er altså snakk om å erstatte én avgift med en annen.

Så nå er ordren til Høyre å ta dette videre i et program og i forhandlinger med andre partier om en ny regjeringsplattform fo rneste stortingsperiode, sier Flåtten til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer