Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Høyre har fått panikk

Per-Kristian Foss har bedt om det, og nå skal han og Høyre få det. SV-ledelsen er forbannet og ruster til politisk krig mot et «kremmerparti» med «Rimi-slagord».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): I dag sender SV-ledelsen et brev til Høyre der de tar imot utfordringen om beinhard politisk duell. SV-leder Kristin Halvorsen og nestleder Øystein Djupedal er klare til å møte Høyre-lederne hvor som helst og når som helst til et politisk generaloppgjør.

Kremmer-Høyre

Under Høyres landsmøte i helga har spesielt finansminister Per-Kristian Foss filleristet SVs politikk og raljert over partiets ledere.

SV er blitt pekt ut som den nye hovedmotstanderen. Høyre har bestemt seg for å ødelegge det gode forholdet mellom de to partiene med en tøff språkbruk. Det er ikke lenge siden Høyres miljøvernminister Børge Brende holdt et foredrag på SVs landsstyremøte. Og i forrige valgkamp samarbeidet de to partiene om konstruktiv politisk debatt uten kjefting. Den tida er nå definitivt forbi. - Det er på tide å fortelle sannheten om Sosialistisk Venstreparti. I lang tid, under dekknavnet SV, har partiet levd på å framstå som «alles venn» med en sympatisk partileder fra beste øst i Oslo. Men bak fasaden skjuler populismen og sosialismen seg, sa Foss og tegnet skrekkscenario med SV i regjering.

Det var spesielt SV-nestleder Djupedal som fikk gjennomgå og han ble regelrett latterliggjort under landsmøtet.

Rasende

Dette har fått SV-ledelsen til å tenne på alle plugger. - Det er interessant å høre denne utskjellingen fra Høyre, et parti som nå har utviklet seg til et reint kremmerparti. De verdikonservative kreftene i Høyre har tapt. Verdier er erstattet med slagord som Rimi-Hagen ser ut til å ha skrevet, sier Djupedal, og viser til at Høyre-slagordet «Mer igjen for pengene» likner faretruende på Rimis «Vi gjør Norge billigere». Djupedal mener Høyre-ledelsen har fått panikk etter lengre tid med dårlige meningsmålinger.

- De tror det skal bedre seg med en vulgærdebatt der SV stemples som en gjeng med kommunister. Men sannheten er at Høyre nå bare konsentrerer seg om prisene, mens vi i SV kommer med verdiene, sier Djupedal.

KAMPKLARE: SV-leder Kristin Halvorsen og nestleder Øystein Djupedal ruster seg til verbal krig mot Høyre i årets valgkamp. <!--FOTO-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media