I MEDVIND: Høyre og partileder Erna Solberg er i medvind. Partiet har en framgang på 3,5 prosentpoeng til en samlet oppslutning på 30 prosent. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
I MEDVIND: Høyre og partileder Erna Solberg er i medvind. Partiet har en framgang på 3,5 prosentpoeng til en samlet oppslutning på 30 prosent. Foto: Anita Arntzen/DagbladetVis mer

Høyre har vind i seilene - bråstopp for Frp

Høyre stormer fram til 30 prosent på en fersk meningsmåling, mens Fremskrittspartiet faller kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre har en framgang på 3,5 prosentpoeng, mens Frp faller 3,9 prosentpoeng til 13,9 prosents oppslutning i målingen som Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Målingen avslører at hver fjerde Frp-velger har gått til nettopp Høyre.

- Framgangen kommer av at det norske folk er enig i vårt fokus når det nå er vanskelige økonomiske tider rundt oss. Det handler om å sikre konkurranseevnen og å styrke satsingen på kompetanse og kunnskap, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Målingen viser videre at Arbeiderpartiet styrker posisjonen som landets største parti, med en framgang på 1,6 prosentpoeng til en oppslutning på 33,6 prosent. Regjeringspartnerne har bare mindre endringer. Mens Sosialistisk Venstreparti ligger stabilt på 4,6 prosent, faller Senterpartiet 0,4 prosentpoeng til 4,1 prosent.

Kristelig Folkeparti går fram 0,2 prosentpoeng til 5,4 prosent, Venstre faller hele 1,8 prosentpoeng til 4,9 prosent, mens Rødt får støtte fra 1,6 prosent av de spurte, det samme som sist. Andre går fram 0,6 prosentpoeng og får en oppslutning på 1,8 prosent.

(NTB)