OPPRØRT: Barnehagepolitisk talskvinne i Høyre, Linda C. Helleland (t.h.) - her på partiets landsmøte med Julie Brodtkorb. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OPPRØRT: Barnehagepolitisk talskvinne i Høyre, Linda C. Helleland (t.h.) - her på partiets landsmøte med Julie Brodtkorb. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Høyre i klinsj med SV etter barnehageutspill

- Sprer misvisende informasjon, framfor å holde egne løfter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVs påstander om at barnehagetilbudet i Høyre-styrte kommuner blir dårligere og dyrere, er direkte misvisende, mener barnehagepolitisk talskvinne Linda C. Helleland i Høyre.

- Det er trist å se at etter sju år i regjering, er SV mer opptatt av å spre misvisende informasjon om Høyre framfor å holde sine egne løfter, sier Helleland til NTB.

En gjennomgang i forbindelse med at budsjettprosessene blant annet i Oslo, Tromsø og Bergen er i ferd med å avsluttes, underbygger påstanden om at Høyre nedprioriterer barnehagene, mener SV-leder Audun Lysbakken.

Helleland går i rette med ham og framholder at regnestykkene hans er «uten troverdighet».

- Offisielle tall fra Statistisk sentralbyrå viser at de Høyre-styrte byene Oslo, Stavanger og Bergen i 2011 hadde høyere voksentetthet i barnehagene enn Trondheim, hvor SV er med i flertallssamarbeidet, sier hun.

Helleland bekrefter at Høyre i sitt alternative statsbudsjett for neste år går inn for å øke foreldrebetalingen i barnehagene med 200 kroner, men anfører at prisøkningen bare gjelder de med høyest inntekt.

De som tjener minst, skal betale mindre enn i dag, og barnehageplass skal være gratis for dem som går på introduksjonsprogrammet.

(NTB)