Høyre i Nord-Norge sier nei til OL

Høyres representanter i de tre nordligste fylkene sier nei til OL i Oslo og krever å få stemme etter egen overbevisning når saken kommer opp for Stortinget.

SKVISER ERNA: Høyres tre nordligste fylkeslag sier nei til OL, og krever å få stemme fritt når saken skal avgjøres i Stortinget. Det setter Høyre-leder og statsminister Erna Solberg under betydelig press, dersom hun ønsker å presse OL-saken gjennom. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKVISER ERNA: Høyres tre nordligste fylkeslag sier nei til OL, og krever å få stemme fritt når saken skal avgjøres i Stortinget. Det setter Høyre-leder og statsminister Erna Solberg under betydelig press, dersom hun ønsker å presse OL-saken gjennom. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- OL i Oslo i 2022 er ikke behandlet av noe organ i Høyre og står ikke i valgprogrammet for 2013-2017. På dette grunnlaget forutsetter vi at Høyres stortingsrepresentanter får stemme fritt i saken, heter det i en pressemelding fra fylkeslederne i Nordland, Troms og Finnmark Høyre.

De mener en statsgaranti til OL vil være til hinder for viktige investeringer, og peker på at idrettsstyret sa nei til OL i Tromsø i 2018 av hensyn til høye kostnader.

Fylkeslagene er også kritisk til kravene fra IOC om skatte- og momsfritak og viser til at meningsmålingene over tid har synliggjort stor motstand mot OL.

- Målinger i Nord-Norge viser et overveldende flertall mot OL.

Høyre kan ikke se vekk fra denne motstanden i befolkningen, framholder fylkeslederne Jonny Finstad i Nordland, Geir-Inge Sivertsen i Troms og Jo Inge Hesjevik i Finnmark.

(NTB)