Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre i samtaler med politiet om Unge Høyre-sakene

Generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset, er onsdag ettermiddag i samtaler med politiet. 

MØTER POLITIET: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset under en pressekonferanse om varsler-saken i Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MØTER POLITIET: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset under en pressekonferanse om varsler-saken i Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det får Aftenposten bekreftet. Advokat Ellen Holager Andenæs sier hennes klient, en 20 år gammel jente som omfattes av et av varslene mot Kristian Tonning Riise, reagerer på Høyres samarbeid med politiet.

Aarset sier på sin side at Høyre er nødt til å samarbeide med politiet.

«Jeg har stor forståelse for at jenta er i en vanskelig situasjon. Men vi er nødt til å samarbeide med politiet når de har tatt kontakt med oss», skriver Aarset i en sms til Aftenposten.

Mandag ble det klart at statsadvokaten hadde bedt politiet om å gjøre innledende undersøkelser for å se på om det er grunnlag for å starte etterforskning i en av varslersakene.

Positiv til etterforskning

Det var mandag det ble kjent at politiet ville gå inn og undersøke anklager mot den tidligere Unge Høyre-lederen. Undersøkelsene gjelder påstandene i Aftenposten om at Tonning Riise hadde seksuell omgang med en svært beruset 16-åring på et fylkesårsmøte i 2014. Statsadvokaten i det aktuelle fylket har sendt en henvendelse til politimesteren om å innlede undersøkelser for å se om det er grunnlag for å starte etterforskning.

Tonning Riise, som nå får nå bistand av advokat Finn Krokeide, er glad saken blir ettergått grundig.

- Jeg er positiv til at denne saken blir belyst grundig og objektivt. Jeg har tidligere bekreftet at begge hadde drukket alkohol og hadde sex, og beklaget det dypt. Utover det kjenner jeg meg altså ikke igjen i saken slik den blir gjengitt i mediene, skrev han i en tekstmelding til NTB, sendt via hans kommunikasjonsrådgiver, mandag.

Snarlige undersøkelser

- Vi har vært i kontakt med Statsadvokaten der vi fikk beskjed om å bringe klarhet i om vilkårene for å starte etterforskning er til stede. Det er snakk om vanlige undersøkelser. Vi må finne ut hvor det har skjedd og hva som har skjedd for å få nok fakta til å ta stilling til om det er rimelig grunn for å starte etterforskning, sier politimesteren til NTB.

Politiet vil også undersøke om forholdet eventuelt kan være foreldet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media