Høyre klart størst i ny måling

Høyre er landets klart største parti på Dagens Næringslivs nye partibarometer. Arbeiderpartiet sliter fortsatt. Rødt får høyere oppslutning enn MDG.

KAN SMILE: Erna Solbergs Høyre er landets klart største parti, ifølge DNs partibarometer. Foto : Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAN SMILE: Erna Solbergs Høyre er landets klart største parti, ifølge DNs partibarometer. Foto : Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DNs partibarometer for november har Høyre en oppslutning på 28,2 prosent – en fremgang på 3 prosentpoeng siden forrige måling.

Fremskrittspartiet går ned 1,5 prosentpoeng til 13,2. Rødt er litt større enn MDG med henholdsvis 3 og 2,8 prosent. Målingen gir de borgerlige partiene et flertall med 86 av 169 seter i Stortinget, selv om Venstre kommer under sperregrensen.

For Arbeiderpartiet er det en oppgang på 0,5 prosentpoeng til 25,6 prosent.

Partiet stanset den pågående utsendelsen av afghanerne som fyller 18 år i høst noe statsminister Erna Solberg (H) mener viser en ny holdning i Aps ledelse.

- Det veksler litt i Arbeiderpartiet når det gjelder innvandring og asyl. I utgangspunktet ga Jonas Gahr Støre uttrykk for mer liberale holdninger til innvandring enn det Jens Stoltenberg gjorde med å åpne for ti tusen flyktninger på landsmøtet, sier Solberg.

Partileder Støre avviser at han er mer liberal enn Stoltenberg.

- Jeg har vært med på Aps innvandringspolitikk i Jens Stoltenbergs år. Jeg ledet innvandringsutvalget i Arbeiderpartiet som la grunnlaget for politikken som skulle være streng, rettferdig og human. Men Stortinget har ikke gitt en blankofullmakt til Sylvi Listhaug til å drive en praksis som fører til at midlertidigheten til unge, sårbare mennesker skyter i været uten at Stortinget er informert om det, sier Støre.

Øvrige partier i målingen Sentio har gjort for DN (endring siden forrige måling i parentes): Senterpartiet 10,9 (+0,7), SV 6,7 (-0,6), KrF 4,0 (+0,9), Venstre 3,9 (-0,7), Rødt 3,0 (-0,1), MDG 2,8 (-2,1), Andre 1,7 (-0,2).

Feilmarginen på målingen er mellom 0,9 og 3,3 prosentpoeng og høyest for de største partiene,

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer