Høyre kraftig tilbake i ny måling

Også Frp taper terreng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går mest tilbake på TV 2s partibarometer for september. Også Fremskrittspartiet taper terreng.

Høyre går tilbake 3 prosentpoeng og får 15,4 prosent på målingen som TNS Gallup har laget, mens Frp har mistet 1,3 prosentpoeng, og lander på 29,2 prosent. Målingen ville ikke gitt de to partiene på høyresiden flertall på Stortinget, slik de fikk på forrige måling.

Høyre mister velgere til Fremskrittspartiet, og henter færre velgere fra Venstre enn før. Høyres nestleder Erling Lae sier resultatet ikke er godt nok, men har håp om at oppslutningen skal øke fram til valget neste år.

- Vi har et år på å være tydelige på hva som er Høyres viktigste saker ved valget, sier Lae til TV 2.

Heller ikke de rødgrønne partiene ville fått flertall hvis målingen var valgresultat. Til sammen får de 40,9 prosents oppslutning.

Arbeiderpartiet går fram 2,4 prosentpoeng til 30,4, og er igjen landets største parti etter å ha ligget bak Frp de to siste målingene. Regjeringspartner SV går imidlertid tilbake med 1,6 prosentpoeng til 5,7 prosent.

Senterpartiet får en liten opptur, etter at partiet forrige måling havnet under sperregrensen. Nå viser oppslutningen en økning på 2,3 prosentpoeng til 4,8 prosent.

Sentrumspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti ligger i vippeposisjon mellom de to blokkene. KrF øker med 0,6 prosentpoeng til 4,2 prosent, mens Venstre taper 0,6 prosentpoeng og får 6,3 prosent.

ETT ÅR: Nestleder i Høyre, Erling Lae, ser framover mot neste års valg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
ETT ÅR: Nestleder i Høyre, Erling Lae, ser framover mot neste års valg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Rødt går fram 0,6 prosentpoeng, og ender på 2,3 prosent.

(©NTB)

Høyre kraftig tilbake i ny måling