<strong>TILBAKE:</strong>  Partileder Erna Solberg forklarer at partiet nådde et toppnivå i januar, og at de nå har falt tilbake. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
TILBAKE: Partileder Erna Solberg forklarer at partiet nådde et toppnivå i januar, og at de nå har falt tilbake. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer

Høyre kraftig tilbake på meningsmåling

Høyre er fortsatt landets største parti, men faller hele 4,1 prosentpoeng på en fersk meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre får en oppslutning på 31,9 prosent på marsmålingen som Opinion Perduco har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Målingen bekrefter nok at toppnivået i januar og februar har kjølnet litt, men vi er veldig fornøyd med målinger over 30 prosent og at det er et klart borgerlig flertall, sier partileder Erna Solberg.

Arbeiderpartiet må ta til takke med støtte fra 28,8 prosent av de spurte, men dette er en solid framgang på 2,4 prosent. SV ligger og dupper like over sperregrensa med 4,3 prosent, tilbake 0,2 prosentpoeng. Regjeringspartner Senterpartiet bykser godt over sperregrensa til 4,7 prosent, en framgang på 0,9 prosentpoeng.

Fremskrittspartiet får 17,7 prosent, fram 0,8 og ville sammen med Høyre dannet et klart flertall på Stortinget dersom dette var valgresultatet.

For de øvrige partiene er det følgende resultater: KrF: 5,7 prosent (fram 0,5), Venstre: 4,2 prosent (tilbake 0,1), Rødt: 1,2 prosent (fram 0,1), Miljøpartiet de grønne: 0,7 prosent (ny) og Andre: 0,9 (tilbake 0,9).

På Stortinget ville Høyre plusset på 27 mandater fra stortingsvalget i 2009 og fått 57, Frp ville mistet ti og fått 31. KrF ville fått ni (minus én) og Venstre seks (pluss fire), mens Ap ville mistet tolv og fått 52 mandater. Både SV og Sp ville fått sju, fire færre enn i 2009-valget.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer