Høyre kraftig tilbake

Det var laber stemning på Høyres valgvake tidlig mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (ANB):  – Dette gir meg veldig tenning til neste valgkamp i 2009, sa utdanningsminister Kristin Clemet til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Hun er slett ikke fornøyd med at Fremskrittspartiet har overtatt rollen som det største partiet på borgerlig side.

Valgdagsmålingene på både NRK og TV 2 viste at Høyre lå an til å få en oppslutning på rundt 15 prosent. Det er en tilbakegang på seks prosentpoeng de siste fire årene, og 10-11 færre mandater enn i siste stortingsperiode.

To årsaker

Clemet forklarer Høyres dårlige resultat med to faktorer:

– Vi har valgt å kjøre fram samarbeidsprosjektet, sier Clemet og viser til at Kjell Magne Bondevik har vært felles statsministerkandidat. I 2001 var Jan Petersen partiets frontfigur og statsministerkandidat.

– Og så var det Fremskrittspartiets utspill, som vi ikke visste om på forhånd. Dermed ble situasjonen vår ekstra vanskelig, sier Clemet.

I skyggen

Statsråden mener at det har blitt spesielt vanskelig for Høyre når de fleste duellene har vært mellom Jens Stoltenberg og Kjell Magne Bondevik.

Høyre kraftig tilbake

– Men hvis vi oppnår ett av målene, så skal vi være fornøyd i denne omgang, sier Clemet. Hun ser ikke bort fra at Høyre har gitt bort stemmer til Venstre.

– Derfor har vi måttet føre en egopolitisk valgkamp, sier Clemet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer