Fraværsgrensa:

Høyre krever klarhet: Ber Ap sette grenser om skolefravær

Ap-ledelsen snakker uklart om fraværsgrensa i videregående skole, mener Høyre. Nå ber Henrik Asheim Aps landsmøte om å si et tydelig ja til fraværsgrensa.

FRAVÆRSGRENSE: Disse elevene i videregående skole har pause. Men mange skulker timer og dager.  Derfor har regjeringen innført en fraværsgrense. Høyres Henrik Asheim oppfordrer Ap til å støtte ordningen for å skape ro i skole-Norge, men Ap mener ordningen er for rigid og byråkratisk. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
NB! MODELLKLARERT
FRAVÆRSGRENSE: Disse elevene i videregående skole har pause. Men mange skulker timer og dager.  Derfor har regjeringen innført en fraværsgrense. Høyres Henrik Asheim oppfordrer Ap til å støtte ordningen for å skape ro i skole-Norge, men Ap mener ordningen er for rigid og byråkratisk. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Asheim viser til at fraværet går kraftig ned i de fire fylkene med høyest frafall som følge av fraværsgrensa på 10 prosent i videregående skole:

  • I Finnmark, der 55 prosent av elevene fullførte Videregående skole (VGS) i 2015, er nedgangen i fraværet 47 prosent.
  • I Nordland fullførte 66 prosent av elevene i 2015. Her er nedgangen i fraværet på 39 prosent.
  • I Østfold fullførte 67 prosent i 2015. Nedgangen i fravær er 37 prosent.
  • I Troms fullførte 67 prosent i 2015, fraværet har gått ned med 25 prosent. Også Møre og Romsdal har stort fall i fraværet. Tallene er hentet fra SSB

Felles for fylkeskommunene er at de er Ap-styrte. Asheim mener Ap-politikerne bør se verdien av at fraværsgrensa beholdes.

- Mange Ap-politikere ser at fraværsgrensa virker. Nå bør partiet forsikre at den beholdes. Det vil skape ro i skole-Norge, sier Asheim til Dagbladet.

Vil evaluere

I forslaget til nytt Ap-program heter det:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer