Høyre, KrF og Venstre: - Frp vingler i asylpolitikken

Tybring-Gjeddes utspill om å nedprioritere norsk i asylopplæringa møter hard motstand fra Frps partnere på Stortinget. Frps parlamentarisk leder avviser derimot intern splid.

AVVISER INTERN SPLID: Harald T. Nesvik sier det er normalt med ulik tilnærming i enkeltsaker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
AVVISER INTERN SPLID: Harald T. Nesvik sier det er normalt med ulik tilnærming i enkeltsaker. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Oslo Frp gikk lørdag inn for omstridte innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken. Christian Tybring-Gjedde og ny leder i Oslo Frp, Aina Stenersen, sendte 30 forslag til en «framtidsretta asylpolitikk» til partiets stortingsgruppe for videre behandling. 

I tillegg fortalte Tybring-Gjedde Dagbladet i går at han også mener Norge skal bruke ressursene på å lære asylsøkere engelsk, ikke norsk.

- Det er veldig lite nyttig å lære norsk om du skal tilbake til Syria, derfor er det bare naturlig at undervisninga går på engelsk, et språk som kan brukes overalt i verden, fortalte Frp-toppen.

- Fullt Frp-sprik Venstre, som sluttbehandler Sylvi Listhaugs forslag til innstramminger i disse dager, raser mot Tybring-Gjeddes utspill, og mener alt tyder på fullt asylkaos i Frp. 

- Det er nå fullt sprik i FrP, og det er alvorlig når et regjeringsparti med ansvar for integrering vingler i et så pass avgjørende tiltak i integreringspolitikken som norskkunnskaper og norskopplæring, hevder innvandringspolitisk talsmann i Venstre, André N. Skjelstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer