Høyre kritiserer Frps innvandringstall: - Uinteressant

Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg er mest opptatt av at innbyggerne i Oslo lykkes - uansett bakgrunn. Og mener det er uinteressant hvor besteforeldrene dine kommer fra.

- UINTERESSANT: Oslo Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg mener ikke statistikken som tas ut er særlig interessant. Reporter: Jørgen Gilbrant. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet publiserte i helga statistikk over antall nyfødte med innvandrerbakgrunn i Oslos bydeler. Statistikken Fremskrittspartiet bestilte av Statistisk sentralbyrå (SSB), viser andel nyfødte med innvandrerbakgrunn.

Frp er inspirert av danskenes SSB som publiserer tilsvarende statistikk årlig. Statistikken går på mors innvandrerbakgrunn, enten om mor selv er innvandrer, men også om mor er norskfødt med utenlandskfødte foreldre.

Det vil si at barn i statistikken registreres med innvandrerbakgrunn hvis de har utenlandskfødte besteforeldre. Har barnet svenske besteforeldre på morssiden, men begge foreldre født i Norge, vil det altså registreres som et barn med innvandrerbakgrunn «fra Vest-Europa» og inngå i den totale statistikken over nyfødte med innvandrerbakgrunn i en bydel. Tilsvarende vil et barn født med somaliske besteforeldre på morssiden registreres som nyfødt med ikke-vestlig bakgrunn.

Dagbladet har hentet ut egne tall fra SSB som viser at om lag ti prosent av nyfødte med innvandrerbakgrunn er tredje generasjon, det vil si har besteforeldre som innvandret til Norge. Ni av ti er altså andre generasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer