Høyre lader opp til oljevalg

Høyre håper et tydelig ja til olje skal sikre partiet en større oppslutning i Norge.

SATSER PÅ OLJE I NORGE: Lokale Høyre-medlemmer i Bø i Vesterålen lader opp til valgkampen og fåt informasjon om hva oljeutvinning i nord kan gjøre for landsdelens utvikling. Foto: Jo Straube
SATSER PÅ OLJE I NORGE: Lokale Høyre-medlemmer i Bø i Vesterålen lader opp til valgkampen og fåt informasjon om hva oljeutvinning i nord kan gjøre for landsdelens utvikling. Foto: Jo Straube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOFOTEN (Dagbladet): På idylliske Fjordcamping ved Bø Vesterålen lader informasjonssjef Sigbjørn Aanes i Oljeindustriens landsforening (OLF) lokale Høyre-medlemmer med ammunisjon til valgkampen.

—Nord-Norge trenger arbeidsplasser, Norge trenger oljeinntekter i framtida og Høyre må stå klart på denne saken. 64 prosent av deres velgere i regionen vil åpne Lofoten og Vesterålen for oljeutvinning, messer han.

Både Aanes og Høyre håper et tydelig ja til olje skal sikre partiet en større oppslutning i Nord-Norge enn det meningsmålingene viser i dag.

—Kan ikke være SV-ereSelv om høstens valgkamp sett fra Oslo-gryta handler om finanskrise, samferdsel og innvandring, vil velgernes mening 14. september i stor grad avgjøre om nasjonalsymbolet Lofoten blir et av verdens nye olje- og gassentra. I konflikten står Høyre, Frp og sentrale Ap-folk mot regjeringskollegaene i Sp og Sv, samt Venstre.

—Høyre kan ikke overse realitetene. Vi kan ikke besøke Svolvær og si «lev som dere alltid har levd». Vi kan ikke være SV-ere, sier leder i Nordland Høyre Oddleiv Olafsen, henvendt til de 25 frammøtte som skal markedsføre høyrepolitikk i de 45 dagene som gjenstår til valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer