Høyre-ledelsen splittet om assistert befruktning av single

Mens statsminister Erna Solberg (H) har modnet seg fram til et ja, sier nestleder og helseminister Bent Høie nei. I helga kan partiets landsmøte sikre stortingsflertall i spørsmålet.

SPLITTET: Satsminister Erna Solberg (H) er positiv til assistert befruktning av enslige, men vil ikke si hva hun mener om eggdonasjon. Her er hun i Paris etter Listhaug-bråket før påske.
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
SPLITTET: Satsminister Erna Solberg (H) er positiv til assistert befruktning av enslige, men vil ikke si hva hun mener om eggdonasjon. Her er hun i Paris etter Listhaug-bråket før påske. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bioteknologi ventes å bli det store stridstemaet på Høyres landsmøte denne helga - og i likhet med partiet ellers, er også ledelsen splittet i noen av de betente spørsmålene.

Nestleder Jan Tore Sanner (H) har flagget at han er negativ til å åpne for eggdonasjon i Norge, men sier samtidig ja til assistert befruktning av single mennesker.

Sier ja

Det samme gjør partileder og statsminister Erna Solberg:

- Enslige med familie rundt seg er en familieform som fungerer utmerket i samfunnet vårt i dag, og jeg synes det er unaturlig skille i dag, så for meg er det en sak hvor jeg har modnet til et nytt synspunkt, sier statsministeren til Dagbladet.

Hun vil ellers ikke svare på hva hun mener i spørsmålet om hvorvidt eggdonasjon bør tillates i Norge, fordi hun er redd det vil påvirke landsmøtets avgjørelse i saken.

- Hvorfor kan du si din mening om assistert befruktning, og ikke eggdonasjon?

- Fordi jeg tror det er et enklere spørsmål som vi over lang tid har diskutert, men jeg kan ikke gjøre det i alle saker, sier Solberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer