Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Høyre mangler ryggrad

Jan-Arild Ellingsen mener Høyre vingler i justispolitikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Høyres justispolitiker Elisabeth Aspaker har de siste dagene, etter at drapsdømte Terje Wiik ikke kom tilbake fra permisjon, tatt til orde for innskjerpinger i permisjonsreglene.

Dette mener Høyres Jan-Arild Elllingsen
er en ren blåkopi av Frps politikk, og han tviler på at Aspaker har støtte i eget parti.

- De prøver å framstå som tøffe, men det faller gjennom. Det står rett og slett ikke til troende, sier Ellingsen.

Han mener Høyre har vinglet i justispolitikken i flere år. Da kriminalomsorgsmeldingen ble behandlet i Stortinget i vår stemte Høyre for, og Ellingsen peker på at Høyre da sto på regjeringens linje - som han mener er defensiv.

- Underlig
Høyre reagerer på Frps nagrep med en smule vantro.

- Vi synes det er underlig at Ellingsen velger å angripe Høyre i denne saken — Høyre og FrP stod sammen om flere forslag ved behandlingen av kriminalomsorgsmeldingen. Det var ingen forslag fra FrP som innebar endringer i permisjonsrutinene for innsatte, sier politisk rådgiver i justisfraksjonen i Høyre, Gard Olav Gabrielsen.

RASER MOT HØYRE: Frps justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, mener Høyre ikke står til troende når de plutselig vil ha innskjerpinger i kriminalomsorgen - som de før har stemt mot. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
RASER MOT HØYRE: Frps justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, mener Høyre ikke står til troende når de plutselig vil ha innskjerpinger i kriminalomsorgen - som de før har stemt mot. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

- I tiden fremover skal Høyre jobbe hardt for å påvirke Regjeringen i utformingen av de innsattes hverdag, med fokus på at de som i dag er innsatte en dag i fremtiden skal bli noens nabo. Derfor må utdannings- og arbeidsmulighetene i fengslene bli bedre og en stor innsats må målrettes mot innsatte med rus- og psykiatriproblemer. Slik skaper vi et tryggere samfunn, sier Gabrielsen.

- Bør gå stille i dørene

Men også justisminister Knut Storberget reagerer er på at Høyre prøver å slå politisk mynt på Terje Wiik-saken.

- Hvis Aspaker virkelig mener permisjons-ordningen er for liberal, burde hun sagt fra da. Det gjorde hun ikke. Jeg synes Elisabeth Aspaker bør gå stillere i dørene. I Stortinget hadde hun og Høyre ikke et eneste endringsforslag. En enstemmig komite støttet derimot kriminalomsorgs-meldingen, sier Knut Storberget i dagens Dagbladet.

Les justiskomiteens innstilling her.

- Tar ikke ansvar
Det er det eneste Storberget og Ellingsen er enige om.

OMDISKUTERT: Høyres justispolitiker Elisabeth Aspaker.  
Foto: Knut Falch/ SCANPIX
OMDISKUTERT: Høyres justispolitiker Elisabeth Aspaker. Foto: Knut Falch/ SCANPIX Vis mer

Frp foreslo blant annet at etterlatte og fornærmede skulle få uttalelse og klagerett i forbindelse med avgjørelser som gjelder domfeltes soning. Dette er noe også Stine-Sofies stiftelse ønsker. Høyre stemte mot - sammen med regjeringspartiene.

Derfor betviler Jan-Arild Ellingsen at Elisabeth Aspaker har støtte i eget parti når hun går inn for en innstramming av permisjonsreglene og pårørendes rettigheter.

- Høyre har ikke tatt ansvar i justispolitikken på mange år, raser Ellingsen.

ENIG MED FRP:Justisminister Knut Storberget mener Høyre prøver å slå politisk mynt på Terje Wiik-saken. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
ENIG MED FRP:Justisminister Knut Storberget mener Høyre prøver å slå politisk mynt på Terje Wiik-saken. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media