Høyre med kraftig uføre-refs til Ap: - Tar ikke ansvar for egen reform

Stefan Heggelund (H) anklager Arbeiderpartiet for å fraskrive seg ansvaret for uførereformen.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Stefan Heggelund, som sitter i Stortingets arbeids- og sosialkomite, kritiserer Arbeiderpartiet for at de ikke vil vise at de står inne for uførereformen de selv foreslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ANSVARSFRASKRIVELSE: Stefan Heggelund, som sitter i Stortingets arbeids- og sosialkomite, kritiserer Arbeiderpartiet for at de ikke vil vise at de står inne for uførereformen de selv foreslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Uføre-refsen haglet så hardt over regjeringen etter at budsjettforslaget ble lagt fram, at arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) så seg nødt til å skrive brev til alle som mottar uføretrygd i et forsøk på å roe gemyttene.

LES OGSÅ:  - Tar fra de svakeste

Men mens uføredebatten har rast, har uførereformens arkitekter i Arbeiderpartiet kunnet lene seg behagelig tilbake - og latt regjeringspartiene ta støyten for det som var et bredt forlik på Stortinget. Det er i hvert fall en utbredt oppfatningen i Høyre- og Frp-kretser.

Og nå tar Stefan Heggelund, som sitter i Stortingets arbeids- og sosialkomité for Høyre, bladet fra munnen: 

- Hvor er Arbeiderpartiet? Dette er en reform som de foreslo. Likevel overlater de det altså til Høyre og Frp å forklare og informere om det de omtalte som noe av det viktigste de gjorde da de satt i regjering - mens de sitter og ser på, sier han til Dagbladet i forkant av dagens budsjettdebatt i arbeids- og sosialkomiteen.

- På et tidspunkt kan man ikke lenger kalle seg et ansvarlig parti når man ikke kan vise at man står inne for de reformene man selv har foreslått når de skal implementeres, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer