Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre mener Mikkelsen må ta ansvaret

Høyres Bent Høie mener direktør Bente Mikkelsen i Helse sør-øst må ta ansvaret for det som har gått galt ved Akershus universitetssykehus.

- HAR ANSVAR: . Administrerende direktør for Helse Sør-Øst Bente Mikkelsen blir bedt av Høyre om å ta ansvar for det som har gått galt ved Ahus.
Foto: Jacques Hvistendahl
- HAR ANSVAR: . Administrerende direktør for Helse Sør-Øst Bente Mikkelsen blir bedt av Høyre om å ta ansvar for det som har gått galt ved Ahus. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Helse sør-øst gikk i sin tid bort fra tidligere helseminister Ansgar Gabrielsens modell om at de ansatte i de regionale foretakene ikke skulle sitte i styret for de lokale helseforetakene.

Og så lenge konsernmodellen i Helse sør-øst er lagt opp slik at sentrale personer i konsernledelsen brukes som styreledere, så må de også ta ansvar når noe går galt, sier Bent Høie som er leder av Stortingets helse- og omsorgskomité, til Aftenposten.

- Bente Mikkelsen opptrer som om hun kan velge å se bort fra det faktum når det har gått galt. Det er uholdbart, sier Høie.

Anne-Grete Strøm-Erichsen, som fredag gikk av som helseminister, har en rekke ganger forsikret Stortinget om at situasjonen ved Ahus var under kontroll. Strøm-Erichsen sier hun baserte seg på informasjon fra Helse sør-øst, men direktør Bente Mikkelsen legger i sin tur ansvaret på sykehuset.

Det reagerer Bent Høie på. Han mener at når Bente Mikkelsen viser til at hun fikk informasjon fra Ahus, så fikk hun den fra styreleder Peder Olsen som også er en av hennes nærmeste medarbeidere i Helse sør-øst.

- Derfor er sannhetens time kommet. Det er Helse sør-øst og Bente Mikkelsen som har ansvaret for svarene til ministeren, sier Høie. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media