- Høyre møter seg selv i døra

I fjor beskyldte Høyre Ap-leder Jonas Gahr Støre for å vingle da deler av partiet ville verne Lofoten for oljeindustrien. Nå er debatten om vern kommet til Høyre.

DUELL I STORTINGET: Ap-leder Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg (Høyre) barket sammen under den muntlige spørretimen i Stortinget i går. Stør Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DUELL I STORTINGET: Ap-leder Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg (Høyre) barket sammen under den muntlige spørretimen i Stortinget i går. Stør Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da flere lokallag i Arbeiderpartiet i fjor sa nei til konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja var nestleder i Høyre Bent Høie, krystallklar i sin kritikk.

- Arbeiderpartiet og Støre foretar en vingling som setter i spill rammebetingelsene til en av våre viktigste næringer. I stedet for at Støre setter foten ned og slår fast at dette ikke er Arbeiderpartiets politikk i tråd med landsmøtevedtaket, ønsker han nærmest debatten velkommen, var ordene han brukte i et intervju med Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiet endte som kjent med å vedta vern av deler av Lofoten, Vesterålen og Senja mot oljeutvinning på vårens landsmøte.

Nå er det i Høyre debatten om vern av sårbare havområder går.

Dette, og også oljeindustriens gunstige skatteregime, vil bli diskutert i Høyres arbeid med partiprogram fram mot stortingsvalget i 2021 bekreftet flere Høyre-profiler i Klassekampen mandag.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Høyre møter seg selv i døra.

- Det synes jeg de gjør, sier han til Dagbladet.

- Kan roe ned Høyre

Ifølge Støre er utsagn om vingling kjent retorikk fra Høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer