FRAM:  Høyre øker med 2,1 prosentpoeng fra forrige måned. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
FRAM: Høyre øker med 2,1 prosentpoeng fra forrige måned. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Høyre nær 20 prosent

Erna Solberg tar innpå Siv Jensens Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten to av ti velgere ville stemme Høyre om det var valg nå. Erna Solberg er i siget og tar innpå Siv Jensens Frp.


Målingen som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), gir Høyre en oppslutning på 19,1 prosent. Det er en fremgang på 2,1 prosentpoeng fra målingen i forrige måned, og en framgang på 4 prosentpoeng siden september.


På samme tid har fallet for Fremskrittspartiet vært enda større, selv med en vekst på 0,8 prosentpoeng i denne månedens måling. Siv Jensens parti får støtte fra 25,1 prosent.


- Vi er på vei til å bli mer jevnbyrdige i størrelse. Det er viktig for å få til en borgerlig regjering. Bare et sterkt Høyre kan bidra til å få Frp og sentrumspartiene til å samarbeide, sier Høyre-leder Solberg til ANB.


Målingen gir en tilbakegang på 1,9 prosentpoeng for Senterpartiet til 5,4 prosent. SV og Ap er stabile fra forrige måned på henholdsvis 7,5 prosent og 27,5 prosent.


Samlet ville dermed de tre rødgrønne regjeringspartiene fått 70 mandater på Stortinget dersom målingen hadde vært valg.


Blant de ikke-sosialistiske partiene faller Venstre med 1,6 prosentpoeng til 5,1, mens KrF er stabilt på 6,2 prosent. Det ville gitt en samlet oppslutning på 94 representanter for de fire ikke-sosialistiske partiene ved valg.


(NTB)