Høyre og Ap like store

Høyre tar et kjempesteg framover, mens Arbeiderpartiet raser nedover i siste gallup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går fram 6 prosentpoeng til 26,5 prosent og er like store som AP som raser med 4,5 prosentpoeng i en gallup utført for Verdens Gang og Tv2.

Hyggelig dag

Høyres leder Jan Petersen hadde en god dag da målingen ble kjent, men han lar ikke målingen gå til hodet.

- Dette er en hyggelig dag, men nå gjelder det ikke å ta av helt. Fortsatt er det 4 måneder til valget og mye jobbing gjenstår, sier Petersen til Verdens Gang.

Norsk Gallup foretok målingen forrige uke og avsluttet søndag. Folkets stemning ble altså sjekket under Høyres landsmøte i helga. Dermed var timinga god for Høyre denne gangen. Men Petersen tror allikevel målingen er et uttrykk for stemningen blant velgerne.

Kampvillig statsminister

Statsminister Jens Stoltenberg er på sin side ikke fornøyd med målingen. Som alle politikere er han mer fornøyd når det peker oppover blant velgerne. Men Stoltenberg er kampvillig.

- Nå må folk se alvoret i situasjonen. Ønsker de seg virkelig en Høyre-politikk, ønsker de seg virkelig større forskjell på folk, spør statsministeren. I så fall mener han at en Høyre-ledet regjering med støtte i KrF og Frp er det mest realistiske.

Høyre på sin side kommer til å kjøre hardt på kravet om lavere skatt. Og Petersen vil de høye avgiftene til livs.

- Når jeg snakker om lavere skatt, snakker jeg også om lavere avgifter. Etter den siste økningen i strømprisen tror jeg det hersker en nok-er-nok-stemning blant folk, mener Petersen.