Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre og Frp: – Staten la et godt tilbud på bordet

Brudd i jordbruksforhandlingene.

VIST STOR VILJE: Stortingsrepresentant Gunnar Gundersen, Hedmark Høyre, mener at staten har vist stor vilje til å strekke seg i jordbruksforhandlingene. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
VIST STOR VILJE: Stortingsrepresentant Gunnar Gundersen, Hedmark Høyre, mener at staten har vist stor vilje til å strekke seg i jordbruksforhandlingene. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Staten har lagt et veldig godt tilbud på bordet og vist stor vilje til å strekke seg i jordbruksforhandlingene, sier Høyres Gunnar Gundersen etter bruddet.

Det skiller 1 milliard kroner mellom statens tilbud og bøndenes krav. Høyres næringspolitiske talsperson Gunnar Gundersen mener at statens tilbud på 410 millioner kroner var et godt tilbud.

- Det er åpenbart andre grunner som gjør at vi nå har fått et brudd, sier Gundersen.

Gundersen mener at det er urimelig at bøndene skal ha 9 prosent inntektsvekst når andre grupper i samfunnet kan vente seg omkring 3 prosent. Statens siste tilbud ga grunnlag for en inntektsøkning på om lag 4,5 prosent.

- Av respekt for samarbeidsavtalen med KrF og Venstre, som sier at avtaleinstituttet i jordbruket skal opprettholdes, er vårt utgangspunkt å anbefale Høyre å stemme for det fremlagte tilbudet, sier Gundersen.

Landbrukspolitisk talsmann i Frp, Morten Ørsal Johansen, vil også anbefale sin stortingsgruppe å stemme for statens tilbud.

- I en tid der norsk økonomi er under press og flere har mistet jobben sin, er det trist at bøndene ikke viser moderasjon, sier Johansen.

(NTB)