- Høyre og Frp blir en katastrofe for Norges midtøstenpolitikk

AUF-leder Eskil Pedersen bruker åpningstalen på AUFs sommerleir til å lange ut mot de borgerlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): AUF samles i dag for den første sommerleiren siden 22. juli.

Når AUF-leder Eskil Pedersen i formiddag går på talerstolen foran nærmere 1000 AUF-ere, kommer han blant annet til å advare mot det han mener vil bli en radikalt linjeskift i den norske midtøstenpolitikken, dersom Høyre og Frp havner i regjering etter valget.

- Høyre og FrP vil bli en katastrofe for Norges engasjement for Palestina, og det politiske linjeskiftet vi kan forvente er et svik mot palestinerne, er budskapet til Pedersen.

Overfor Dagbladet utdyper han:

- Vi er inne i en skjebnetid for norsk midtøstenpolitikk. Gjennom tiår har Norge støttet palestinerne. Det som er annerledes ved dette valget er at Høyre må bli enige med Frp, og Frp's linje ligger helt utenfor den brede enigheten når det gjelder norsk midtøstenpolitikken. Frp støtter først og fremst Israel - de har eksmpelvis sagt at de ikke vil reagerer på de israelske bosettingene. Det bidrar til å forverre situasjonen, og gjør en tostatsløsing nær umulig, sier AUF-lederen.

For noen uker siden var Pedersen og en delegasjon fra AUF i Palestina og Israel. Der møtte AUF-lederen palestinernes president Mahmoud Abbas og AUFs søsterorganisasjon, Fateh Youth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer