- Høyre og Frp driver skrivebordsteori

Mener barne- og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen.

AMMELOV: Likestilling kommer ikke av seg sjøl, det har aldri skjedd, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
AMMELOV: Likestilling kommer ikke av seg sjøl, det har aldri skjedd, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SV-statsråden har liten sans for argumentene til Høyre og Frp om at småbarnsfamiliene selv bør bestemme hvordan fødselspermisjonen bør tas ut.

-Skrivebordsteori. Politikerne på høyresida må jo vite at vi aldri tar valgene i et vakuum, men ut fra en rekke betingelser. I dette tilfellet handler det om forventninger fra arbeidsgivere, forventninger fra omgivelsene om hva en god mannlig arbeidstaker er, forventninger om økonomi, kultur og religion.

Når det dreier seg om valg som knytter seg til kjønn, så er det veldig ofte forventinger om å velge på en spesiell måte.

Du er nødt til å være villig å ty til virkemidler for å få brutt med det hvis du ønsker likestilt foreldreskap. Likestilling kommer ikke av seg sjøl, det har aldri skjedd, sier Thorkildsen.

Legger press Solveig Horne (Frp), nestleder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, er dundrende uenig med statsråd Inga Marte Thorkildsen.

-Vi mener regjeringen nå lar likestilling gå foran familien og barna. Med å innføre 14 ukers fedrekvote legger en ytterligere press på familien for å komme inn i et kvotesystem som passer inn i den rødgrønne regjeringens likestillingspolitikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer