- Høyre og Frp er norgesmestere i svartmaling

I sitt innlegg til AUF-erne under årets sommerleir gikk AUF-leder Eskil Pedersen hardt ut mot Høyre og Frp.

TALTE TIL AUF-ERNE: AUF-leder Eskil Pedersen snakket ned Høyre og Frp's politikk under sin tale til AUF-erne på Gulsrud torsdag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TALTE TIL AUF-ERNE: AUF-leder Eskil Pedersen snakket ned Høyre og Frp's politikk under sin tale til AUF-erne på Gulsrud torsdag. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GULSRUD (Dagbladet): AUFs første sommerleir etter 22. juli 2011 er i gang på Gulsrud i Buskerud. AUF-leder Eskil Pedersen gikk hardt ut mot Høyre og Frp's politikk.

- Siden sist valg har Høyre lært seg hva ironi er, med slagordet «nye ideer, bedre løsninger». Høyre har bare en ny idé og det er Frp i regjering. Det er en dårlig idé, sier Eskil Pedersen.

- Tilskudd til demokratiet Pedersen mener ikke det å påpeke andre partiers svakheter vil være noen ulempe i valgkampen.

- Velgerne fortjener å høre forskjellene i valgkampen. Jeg mener det er et tilskudd til demokratiet å høre hvorfor partiene mener at de andre har partiene dårlige løsninger, sier Pedersen.

Samtidig som han selv svartmaler Høyre og Frp, påpeker han at det er en del av debatten.

- Høyre og Frp er norgesmestre i å svartmale. De har brukt åtte år i opposisjon til å svartmale oss. Det er en del av debatten, og da må de også tåle at vi snakker om dem. De sutrer hver eneste dag fordi ikke tåler debatt, sier Pedersen.

- Vi må løfte oss Han er klar på at partiet har en kamp å kjempe i valgkampen.

- Vi ligger bakpå, og vi må løfte oss. Jens er heltent, og jeg har trua. Poenget med valgkampen er at det ikke er avgjort på forhånd.

Pedersen mener Høyre ikke har rett i at Ap er slitne og trenger en pause etter åtte år i regjering.

- Vi har sittet i regjering i åtte år, så vi kan kalle oss en åtteåring. Har dere sett en sliten åtteåring? Vi har nettopp begynt, sa Pedersen til AUF-erne under talen.

Det grå været lot han Høyre-lederen få skylden for.

- Beklager regnet som har vært, Erna Solberg var i nærområdet. Men nå har hun forlatt Buskerud, og sola er på vei tilbake.

- En utfordring til Siv Jensen Et av temaene Eskil Pedersen tok opp i sin tale var skolepolitikk.

- Etter åtte år med rødgrønn regjering gjør Norge det bedre på alle internasjonale tester. Erna vil gi karakterer til niåringer, og hennes grunn til det er at elever får et karaktersjokk på ungdomsskolen. Men hva slags sjokk får en niåring da?

Han benyttet også anledningen til å snakke om innvandring og det flerkulturelle Norge.

- Jeg har en utfordring til Siv Jensen. Den er ganske enkel, men kanskje ikke for henne. Det er å i hvert fall en gang si noe positivt om Norge som flerkulturell nasjon. Det hadde vært befriende å høre, sier Pedersen.

FORVENTNINGSFULLE: AUF-leder Eskild Pedersen talte til en stor gjeng forventningsfulle AUF-ere på Gulsrud torsdag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FORVENTNINGSFULLE: AUF-leder Eskild Pedersen talte til en stor gjeng forventningsfulle AUF-ere på Gulsrud torsdag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer