Høyre og Frp fortsatt uenig om bompenger

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ting er sikkert etter at Høyres Nikolai Astrup og Frps Per Sandberg møttes til samferdselseduell i Dagbladets valgbod foran Stortinget i dag: De er fortsatt dundrende uenig om bruken av bompenger.

I går gikk Frps Bård Hoksrud ut og stilte ultimatum om bompenger på vegne av Frp. Både han og Sandberg mener de vil vinne fram med å fjerne all bompengefinansiering i det som kan bli regjeringsforhandlinger med Høyre.

- Når det gjelder finansiering av vei, har ikke Høyre forandret seg en tøddel. Det er klart at når vi skal forhandle med Høyre, så er jeg ikke i tvil om at vi skal få til mer vei og bedre kollektivtrafikk. Men Høyre må gi slipp på at man skal heve skattene ytterligere. Det blir knallhardt i forhandlingene, sa Per Sandberg bombastisk.

- Avgjøres lokalt Nikolai Astrup mener bruken av bompenger avgjøres først og fremst lokalt.

- For mange er det spørsmål om vei nå eller ikke vei i det hele tatt. Da er det mange som er villig til å betale litt nå, for å slippe å betale når veien er nedbetalt. Det er ikke så enkelt som det Sandberg vil ha det til.

- Nei, Astrup tar helt feil. Bompenger avgjøres ikke lokalt. Høyre har stått sammen med regjeringen om samtlige bompenger. Det må han være åpen og ærlig på overfor velgerne. Det er riktig at initiativet kommer lokalt fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer