- Høyre og Frp går på jobb i morgen for å svikte framtida

Jette Christensen (Ap) levner de borgerlige partiene liten ære når menneskerettigheter i morgen skal grunnlovsfestes i Stortinget.

REFSER DE BLÅ: - Grunnloven er ment som en kontrakt. Den skal fungere som en rettesnor for hvordan landet skal styres. En rettsstat uten sosialt ansvar, er ingen rettsstat for da får vi ikke med alle i demokratiet. Og et demokrati der ikke alle kan delta, er ikke et demokrati, sier hun Ap's Jette Christensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
REFSER DE BLÅ: - Grunnloven er ment som en kontrakt. Den skal fungere som en rettesnor for hvordan landet skal styres. En rettsstat uten sosialt ansvar, er ingen rettsstat for da får vi ikke med alle i demokratiet. Og et demokrati der ikke alle kan delta, er ikke et demokrati, sier hun Ap's Jette Christensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Fremskrittspartiet skal uansett stemme mot alle ØSK-rettigheter (økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter, jour. anm.). Høyre har, på populistisk grunnlag, valgt seg ut noen få. Det betyr at i morgen skal Høyre og Frp blant annet reise seg og svare nei på spørsmålet om hvorvidt staten skal ha ansvar for å sikre folks helse, sier Ap-medlem i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Jette Christensen.

Hun er klar på hva det medfører:

- Høyre og Frp går på jobb i morgen for å svikte framtida.

- De løper fra ansvaret Tirsdag er det klart for en maratonøkt i Stortinget, når en rekke forslag til endring av Grunnloven skal behandles. Enkelte skaper mer strid enn andre, eksempelvis grunnlovsfesting av økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter.

Arbeiderpartiet er del av et flertall, men ikke tilstrekkelig for å nå det nødvendige 2/3-dels flertallet, som vil grunnlovsfeste befolkningens rett til helsehjelp.

Christensen sier at grunnlovsfesting av retten til helsehjelp, ikke vil endre dagens rettstilstand siden velferdsstaten sikrer befolkningen i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer