IKKE ENIGE: Krf sa i dag nei til budsjettforslag fra både Venstre og regjeringen. Det betyr krisemøte hjemme hos statsminister Erna Solberg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IKKE ENIGE: Krf sa i dag nei til budsjettforslag fra både Venstre og regjeringen. Det betyr krisemøte hjemme hos statsminister Erna Solberg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Høyre og Frp har krisemøte hjemme hos Erna

Ikke funnet noen løsning. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var lenge snakk om at alle de fire regjeringspartiene skulle møtes for budsjettfohandlinger i kveld, men i stedet sitter i kveld Høyre og Frp i krisemøte hjemme hos Erna Solberg.

Like etter klokka 18 var finanspolitisk talsperson for Høyre, Svein Flåtten, på vei inn til møtet der statsministeren og finansminister Siv Jensen sitter med sine respektive rådgivere.

- Vi får prøve å finne løsninger. Nå var det slik at Venstre i helga la fram et forslag som vi mener bare er en skisse til en løsning, sier Flåtten.

Også Bent Høie (H), Høyre-nestleder Jan Tore Sanner og Frp's Hans Andreas Limi er med på krisemøtet. I 18-tida forlot Per Sandberg (Frp) boligen, og først nærmere 20.30 forlot finansministeren møtet.

Langt unna

Tidligere i dag ble det klart at regjeringspartiene er langt unna en løsning. KrF-leder Knut Arild Hareide sa til Dagbladet at de verken kan gå for Venstres eller regjeringens forslag, slik det er nå.

FORLOT MØTET: Per Sandberg forlot i 18-tida mandag kveld krisemøtet mellom de to regjeringspartiene hos statsminister Erna Solberg.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FORLOT MØTET: Per Sandberg forlot i 18-tida mandag kveld krisemøtet mellom de to regjeringspartiene hos statsminister Erna Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

- Det er ikke alt vi er enige med Venstre om i deres forslag, men jeg har fått fullmakt fra gruppemøtet til å forhandle videre om budsjettet, sa Hareide etter møtet.

Kommer dere til å diskutere de nye kravene fra KrF? spør Dagbladet Flåtten i kveld.

- Jeg kan ikke si noe om hva vi kommer til å diskutere. Det får vi ta oss i mellom der inne, svarte han på vei inn til møtet.

- Alltid en trang innspurt

KrF har gjort det klart at de ikke er enige med Venstre om deres klimaforslag. For KrF handler det også om spørsmål knyttet rundt lærere, distriktene og familieliv.

Innenfor familieliv er voldsutsatte barn er et særlig viktig spørsmål for KrF. Hareide har også har åpnet for at KrF kan bidra til å få landet et budsjett i Stortinget også uten Venstre.

- Vi jobber for en løsning med fire partier, og vi opplever at det er fire partier som er interessert i å finne en løsning, sa han mandag.

Svein Flåtten ønsket ikke å si stort om hva han trodde om utfallet av kveldens krisemøte, på vei inn til statsministerboligen.

- Vi er i forhandlinger, og det er bra. Vi begynner å gå mot slutten, og da er det alltid en litt trang innspurt.

Regjeringspartiene trenger tid til å diskutere kravene som har kommet fra KrF og Venstre. Flere kilder har også opplyst til Dagbladet at KrF og Venstre nå avventer svar på kravene fra regjeringen før de vil ha nytt møte.

Det blir neppe noe nytt forhandlingsmøte om statsbudsjettet med alle de fire borgerlige partiene før tirsdag, skriver NTB.

HAREIDE SA NEI: KrF-leder Knut Arild Hareide sa nei til budsjettforslaget fra både Venstre og regjeringen. Noe nytt møte vil trolig skje først tirsdag - imens sitter Siv Jensen og Erna Solberg i krisemøte. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet 
HAREIDE SA NEI: KrF-leder Knut Arild Hareide sa nei til budsjettforslaget fra både Venstre og regjeringen. Noe nytt møte vil trolig skje først tirsdag - imens sitter Siv Jensen og Erna Solberg i krisemøte. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet  Vis mer

Budsjettforhandlingene:

* Regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett 6. oktober.

* Forhandlingene mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF startet onsdag 2. november.

* Budsjettet behandles av Stortinget i finansdebatten, som er satt til 5. desember.

* For at finanskomiteen skulle rekke å legge fram en samlet innstilling, måtte partene ha blitt enige innen fristen søndag 20. november.

* Finanskomiteen har i stedet mulighet til å levere en tilleggsinnstilling. Fristen er torsdag 24. november.

* Dersom det blir enighet etter denne dato, har finanskomiteen mulighet for å be presidentskapet om å endre dato for finansdebatten.

* Blir det ingen enighet, er det regjeringens primærforslag, med noen justeringer, som er utgangspunkt for finansdebatten.

* Siste møtedag før Stortinget tar juleferie er tirsdag 20. desember. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer