I SAMME BÅT: Høyre, Frp og SV går sammen om nye redningsvestregler. Her er Frp-leder Siv Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I SAMME BÅT: Høyre, Frp og SV går sammen om nye redningsvestregler. Her er Frp-leder Siv Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Høyre og Frp hyller SV, som stanser Ap's redningsvest-påbud

Flertall på Stortinget mot krav om redningsvest i småbåter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV stemmer nei til Aps forslag om at redningsvest skal bli påbudt i småbåter. Derfor faller forslaget og får ikke flertall i Stortinget. Det melder NRK.

Samtidig lanserer SV nye, egne forslag, som blant annet innebærer et påbud om bruk av vest i fritidsbåter hvor det er barn om bord i båten, skriver VG

SV foreslår at regjeringen vurderer å innføre 0,2 som promillegrense for fritidsbåter under 15 meter. Og disse nye forslagene ligger an till å få flertall, sammen med regjeringenspartiene Høyre og Fremskrittspartuiet. 

- Jeg synes SV har kommet med kontruktive, moderne og målrettede forslag. Jeg vil gi SV honnør for å opptre konstruktivt i denne saken, sier saksordfører Øyvind Korsberg i Frp til VG. 

Han opplyser til avisa at både Høyre og Frp vil stemme for SVs forslag når de går til avstemning i Stortinget i morgen.

- Forslaget fra Arbeiderparteit var svært dårlig, sier Ove Trellevik (H) til Dagbladet. Han er medlem av Stortingets næringskomité, og representerer Hordaland på Stortinget.

Han viser til at Arbeiderpartiets forslag om å påby redningsvest i åpen båt i fart ikke skiller mellom båter som benytter seil, motor eller robåter. Det ville medføre at det ville være påkrevd med redningsvest under korte roturer inne med kai, mens påbudet ikke ville gjelde dersom man sitter i en båt og fisker utpå havet.   

- Dessuten kommer det ikke klart fram hvem som har ansvar for påbudet. Slik lovforslaget var formulet, var det uklart om det var eier eller den aktuelle passasjeren som var ansvarlig for å følge påbudet. Generelt mener jeg intensjonen var god, men forslaget var for dårlig. Derfor er jeg glad for forslaget SV kom med, som var å  be regjeringen komme tilbake med en ordlyd som er realistisk og som faktisk tar for seg de utfordringene vi har knyttet til dette langs kysten. Jeg vil gi honnør til SV for å være konstruktive i denne saken, sier Trellevik (H)