Høyre og FrP krever offentlig utvalg for utviklingshemmede

- Et nytt overgrep mot de svakeste av de svakeste, når det offentlige ikke tar sitt ansvar på alvor, sier justispolitiker.

VIL HA OMFATTENDE TILTAK: - Det finnes ingen raske løsninger på disse utfordringene, sier Andre Oktay Dahl, som selv jobbet med utviklingshemmede i tre og et halvt år, som ufaglært og student. 

Foto: Truls Brekke/Dagbladet
VIL HA OMFATTENDE TILTAK: - Det finnes ingen raske løsninger på disse utfordringene, sier Andre Oktay Dahl, som selv jobbet med utviklingshemmede i tre og et halvt år, som ufaglært og student. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Både Aase Michaelsen (FrP) og André Oktay Dahl i stortingets justiskomité reagerer sterkt på den siste ukas reportasjer i dagbladet.no, som har undersøkt hvordan rettssikkerheten til utviklingshemmede ble ivaretatt av politiet i en rekke overgrepssaker.

Tidligere i år har Dagbladet avdekket alvorlige mangler i kommuners og kommunale skjermede bedrifters håndtering av overgrepssaker — også her med utviklingshemmede som fornærmet part.   De justispolitiske talspersoner i FrP og Høyre mener det må nedsettes et offentlig, hurtigarbeidende utvalg, for å forberede en kraftig opprusting av utviklingshemmedes rettssikkerhet.

- Omfattende tiltakspakke Aase Michaelsen sier Dagbladets avsløringer klargjør behovet for «en omfattende pakke med tiltak» for å ruste opp rettssikkerheten på feltet.

-En rød tråd i reportasjene er at de svakeste av de svakeste blant oss blir ignorert i det offentlige og i strafferettsapparatet. De blir rett og slett behandlet som mindreverdige. Det er forkastelig. Jeg reagerer med avsky, sier Michaelsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer