Høyre og Frp samkjørte

I samme buss til Sundvollen.

FÅR VITE: Frp-representant Christian Tybring-Gjedde ankommer Sundvolden hotell der det nå er møter i Høyre og Frp. Partiets organer blir nå informert om regjeringserklæringen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FÅR VITE: Frp-representant Christian Tybring-Gjedde ankommer Sundvolden hotell der det nå er møter i Høyre og Frp. Partiets organer blir nå informert om regjeringserklæringen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres og Frps stortingsrepresentanter kjørte buss sammen på vei til Sundvollen hvor de skal si sin mening om utkastet til regjeringsplattform.

Stortingsrepresentantene kom i to busser til Sundvolden Hotel rundt klokka 16.30 i ettermiddag.

Møtene i gang En halvtime senere var møtene i partigruppene i gang.
- Jeg har ikke fått noen signaler. Ingenting har lekket ut, sa Frps Christian Tybring-Gjedde på vei ut av bussen og inn i nybygget der regjeringsforhandlingene foregår.

Han ville uten videre si at han vil stemme ja til det som ligger på bordet.

- Vi må se hva som ligger der, sa han.

Høyre-par Like før stortingsgruppene var på plass, kom Høyre-ekteparet Trond Helleland og Linda Hofstad Helleland til Sundvolden i egen bil.

Begge to er mulige statsrådskandidater i en ny regjering, men de kan ikke begge få plass ved Kongens bord. Men Trond Helleland sier han syns det kunne være gøy å bli ny parlamentarisk leder.

Spennende i Stortinget - Det er en veldig spennende og utfordrende jobb å være parlamentarisk leder, og særlig i en situasjon der en har en topartiregjering med to konstruktive opposisjonspartier i en samarbeidserklæring. Det ville være en kjempeutfordring, sier han.

Mobiltelefonene måtte legges igjen på gangen da Høyres stortingsgruppe og Frps stortingsgruppe og sentralstyre benket seg i hvert sitt rom, men vegg i vegg, for å gå gjennom dokumentet som partiledelsene har jobbet med siden tirsdag i forrige uke.

Historisk Representantene NTB snakket med på vei inn var optimistiske og i godt humør.
— Det blir skrevet historie fra Sundvollen. Om det blir i kveld, eller senere, får tiden vise, sa Trond Helleland. - Siden jeg representerer Buskerud, syns jeg jo det er ekstra stas at avtalen skrives her. Jeg håper den får navn etter Sundvollen, sa Helleland som er konstituert parlamentarisk leder.

Pølsefest
Mens partigruppene jobbet seg gjennom teksten som kan være grunnlaget for den første norske blåblå regjeringen, forberedte hotellet en feiring for delegatene.

På plassen mellom hovedbygningen og den nybygde delen der partiene sitter avskjermet, ble det rigget til grilling med råvarer fra en lokal pølsemaker.

Pressekonferansen med partilederne Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) er flyttet over i en av de større salene, der begge partienes logoer er hengt opp.

Pressekonferansen er ventet å begynne rundt klokka 19.30-20.00-tiden, mens bussene som skal frakte stortingsgruppene tilbake til hovedstaden er bestilt til klokka 20.30. (NTB)