Høyre og Frp starter regjerings- forhandlingene klokka 15

På Sundvolden Hotell.

STARTER FORHANDLINGENE: Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STARTER FORHANDLINGENE: Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre og Frp starter sine regjeringsforhandlinger på Sundvolden Hotell klokka 15 i dag, melder NTB.

Under en pressekonferanse i går kunngjorde Erna Solberg at Høyre og Frp vil danne regjering. Venstre og KrF ønsker ikke å være en del av den nye regjeringen, men støtter den.

- BESTE FASILITETENE:: Sundvolden hotell blem blant annet på grunn av nærliggenhet til Utøya, brukt som oppholdssted for de involverte i 22. juli-tragedien. Her er hotellet fra en Dagbladet-reportasje om de ansatte som sto på for å hjelpe de som ankom hotellet. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
- BESTE FASILITETENE:: Sundvolden hotell blem blant annet på grunn av nærliggenhet til Utøya, brukt som oppholdssted for de involverte i 22. juli-tragedien. Her er hotellet fra en Dagbladet-reportasje om de ansatte som sto på for å hjelpe de som ankom hotellet. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

På pressekonferansen ble en svært omfattende samarbeidsavtale mellom de fire borgerlige partiene også presentert. I avtalen kommer det fram at det er en del Høyre og Frp gir tapt, blant annet det betente temaet om konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Et flott sted «Ikke åpne for petroleumsvirksomhet, eller konsekvensutrede iht petroleumsloven, havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i perioden 2013-2017, og ikke iverksette petroleumsvirksomhet ved Jan Mayen, iskanten, Skagerak eller på Mørefeltene. Det etableres en miljøbase/oljevernbase i Lofoten og Vesterålen.»

Sundvolden hotell, som ligger mellom Steinsfjorden og Tyrifjorden, er et familiedrevet hotell som for de fleste ble kjent under 22. juli. Blant annet på grunn av sin nærliggenhet til Utøya ble hotellet brukt som oppholdssted for overlevende, pårørende og etterlatte.

- Det er et flott sted, og et godt valg av Høyre og Frp, sier Trond Blattmann, lederen for støttegruppa etter 22. juli.

- Årlige kurs siden 1993 Høyres kommunikasjonssjef sier til Dagbladet at det er lenge siden partiet bestemte seg for å bruke Sundvolden til regjeringsforhandlingene.

- Hotellet ble valgt fordi det totalt sett har de beste fasilitetene. Det blir ikke noe nytt for oss å reise til Sundvolden, sier Sigbjørn Aanes.

- Unge Høyre har hatt sine såkalte elitekurs der hvert år siden 1993, og Unge Høyre skal ha sitt landsmøte der neste år. Det er rett og slett et hotell med gode fasiliteter og flott beliggenhet, så vi er veldig fornøyde med valg av sted. Hotellet og ledelsen viste eksepsjonelt god innsats under 22. juli, sier Aanes til Dagbladet.