Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre og Frp vil kutte fire landbruksmilliarder

Bondelaget skjelver.

MINDRE PENGER: Høyre og Frp vil kutte fire milliarder i landbruksbyråkratiet.
Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
MINDRE PENGER: Høyre og Frp vil kutte fire milliarder i landbruksbyråkratiet. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to parteine er enige om å redusere overføringsnivået til jordbruket, starte tilpassing til et redusert importvern og strukturrasjonalisere for å få billigere varer. Det kommer fram i innstillingen til jordbruksoppgjøret i næringskomiteen på Stortinget.

Høyre og Frp går samtidig inn for en omfattende deregulering, og partiene utelukker ikke at byråkratikostnadene kan kuttes med 4 milliarder kroner, skriver Nationen.

- Det er blitt hevdet at 4 milliarder er mulig. Vi vil ikke binde oss til et beløp, men 4 milliarder kroner gir et godt bilde av at det er mye å spare, sier næringspolitisk talsmann Svein Flåtten i Høyre.

Industri- og landbrukspolitisk talsmann Torgeir Trældal i Frp tror beløpet kan være enda større. Han er fornøyd med samarbeidet mellom de to partiene.

- Ved et regjeringsskifte blir det lett å bli enig med Høyre på landbruk, sier Trældal.

Bondelaget skjelver.

- Hvis vi skal ha europeiske priser med vårt kostnadsnivå, blir konsekvensene dramatiske. Og mer mat på norske ressurser blir det i alle fall ikke, sier Bondelagets leder Nils T. Bjørke.

Bjørke tror forslaget om tollkutt kan utradere norsk korndyrking. Han mener imidlertid at forslaget om mindre byråkrati høres bra ut, men han minner på at det gjerne er en grunn til at ordningene eksisterer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling