STEMTE IKKE PÅ EGET PARTI: Etter det mange kalte et kupp ved Høyres nominasjonsmøte ble Larvik-ordfører Øyvind Riise Jenssen vraket som partiets kandidat til ordførervervet før årets valg. 
Nå innrømmer Riise Jenssen at han ikke stemte på eget parti ved årets lokalvalg. Foto: Scanpix
STEMTE IKKE PÅ EGET PARTI: Etter det mange kalte et kupp ved Høyres nominasjonsmøte ble Larvik-ordfører Øyvind Riise Jenssen vraket som partiets kandidat til ordførervervet før årets valg. Nå innrømmer Riise Jenssen at han ikke stemte på eget parti ved årets lokalvalg. Foto: ScanpixVis mer

Høyre-ordfører stemte ikke på eget parti

- Lokalvalg handler mer om mennesker og tillit til mennesker enn partifarge, sier Øyvind Riise Jenssen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter det mange kalte et kupp ved Høyres nominasjonsmøte ble ordfører Øyvind Riise Jenssen vraket, mens Birgitte Gulla Løken ble utpekt som partiets kandidat til ordførervervet.

Nå innrømmer Riise Jenssen som har vært ordfører i Larvik i 12 år at han ikke stemte på eget parti ved årets lokalvalg.

Nominasjonen har vært så opprivende at han har valgt å stemme på et annet parti enn sitt eget.

- Jeg har stemt Høyre i fylkestingsvalget, men lokalt stemte jeg på et annet parti denne gang, sier han til Dagbladet.

- Hvorfor det?

- Lokalvalg handler mer om mennesker og tillit til mennesker enn partifarge, og det er litt for mange på Larvik Høyres liste jeg ikke har tillit til, sier Riise Jensen.

Han forteller at han nå har lagt nominasjonsstriden bak seg, og at det å stemme på et annet kommuneparti enn Høyre blir en engangsforeteelse.

- Ja, jeg sier det slik at jeg lånte bort stemmen min til et annet parti denne gang. Jeg har ikke endret politisk oppfatning.

I skrivende stund ser det ut til at Høyre mister ordførerstillingen i Larvik. Og at Arbeiderpartiet gjør et veldig bra valg i vestfoldbyen.

Klokka 22:30 har Høyre fått 18 prosent av stemmene, mens Arbeiderpartiet har fått 39,7 prosent av stemmene. Det er en fremgang for Arbeiderpartiet på nesten 17 prosent fra forrige valg.

Følg utviklingen i Larvik her.