Oslo kommune vil presse ut de minste eierne av Hafslund

Høyre-ordførere raser mot Ap-byråders tvangskjøp av Hafslund-aksjer: - Røvertokt som rammer 72 000 kommuneansatte

57 Høyre-ordførere krever at Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre skal «gripe inn» overfor Oslo kommune. - Sjokkerende, svarer partiet.

AKSJESTRID.
Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for næring og eierskap Geir Lippestad presenterte oppkjøp av Hafslund tidligere i år. Nå vil de ha resten av kraft-aksjene, men blir ikke enige med eierne om prisen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AKSJESTRID. Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for næring og eierskap Geir Lippestad presenterte oppkjøp av Hafslund tidligere i år. Nå vil de ha resten av kraft-aksjene, men blir ikke enige med eierne om prisen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo-byrådet har de siste dagene fått krass kritikk for håndteringen av oppkjøpet i Hafslund. Etter et storoppkjøp i vår eier kommunen mer enn 90 prosent av aksjene i kraftselskapet, noe som etter aksjeloven utløser en rett til å kjøpe ut resten av aksjonærene.

Næringsbyråd og Arbeiderparti-politiker Geir Lippestad har allerede tvangsinnløst aksjene, og når går det mot rettssak hvis ikke de gjenværende aksjonærene vil akseptere Lippestads bud.

Nå rykker 57 Høyre-ordførere ut med et nasjonalt protest-skrik mot det Arbeiderparti-styrte byrådets håndtering av den delikate aksje-saken:

«Vi oppfordrer Jonas Gahr Støre, som Arbeiderpartiets leder, til å gripe inn og sørge for at det AP-styrte byrådet i Oslo gir KLP en korrekt og rimelig pris for aksjene i Hafslund ASA, slik at våre ansattes pensjoner ikke blir skadelidende», heter det i oppropet.

Les hele oppropet fra Høyre-ordførerne her.

- Røvertokt

Høyre-ordførerne ledes an av Kristiansand-ordfører Harald Furre (H).

- Det er bred oppslutning blant alle Høyres ordførere om å protestere mot det røvertoktet Oslo kommune nå har lagt seg ut på, sier Furre til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer