OPP: Høyres partileder Erna Solberg, har grunn til å være fornøyd. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
OPP: Høyres partileder Erna Solberg, har grunn til å være fornøyd. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Høyre over 36 prosent på ny meningsmåling

Høyre får en oppslutning på 36,1 prosent på en fersk meningsmåling TNS Gallup har gjort for TV 2. Det er en framgang på 3,9 prosentpoeng fra januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppslutningen er den høyeste Høyre har hatt på TNS Gallups målinger, men Høyre-leder Erna Solberg tar knallmålingen med ro. Hun har vanskelig for å tro at valgresultatet blir like solid.

- Dette kan komme til å justere seg litt. Vi har veldig høy lojalitet og andre partier lav lojalitet. Alle lover om meningsmålinger vil tilsi oss litt lavere og andre partier litt høyere, sier Solberg til TV 2.

Om målingen var valgresultatet, ville Høyre vært det største partiet på Stortinget - hele 10 prosentpoeng større enn Arbeiderpartiet. Etter en tilbakegang på 3,1 prosent fra forrige måling, ville Jens Stoltenberg og hans mannskap fått 26,1 prosent.

Det som er helt sikkert, er at den rødgrønne regjeringen ville røket ut av regjeringskontorene, tross relativt oppløftende resultater for SV og Sp på henholdsvis 5,2 (+1,6) og 6 (+0,9) prosent.

Fremskrittspartiet går på sin side tilbake hele 3,7 prosentpoeng fra januarmålingen til 13,1 prosent. KrF går tilbake 1,2 prosentpoeng til 5 prosent, mens Venstre er så vidt over sperregrensen med 4,5 prosent.

Et valg i tråd med målingen ville gitt Høyre og Frp flertall med 86 mandater, mens et regjeringsalternativ med Høyre, KrF og Venstre ville fått 80 mandater og manglet fem på flertall. De rødgrønne ville fått 65, noe som er 21 færre enn de har i dag.

Feilmarginen på målingen er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng og størst for de største partiene.
(NTB)