Høyre på topp i nok en måling

Høyre troner klart på partitoppen i Opinions politiske barometer for februar med en oppslutning på 29 prosent. Arbeiderpartiet er nede på 23,1 prosent.

KNUSER AP: Erna Solberg og Høyre troner på topp i målingen som er utført av Opinion - hele seks prosentpoeng foran Arbeiderpartiet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
KNUSER AP: Erna Solberg og Høyre troner på topp i målingen som er utført av Opinion - hele seks prosentpoeng foran Arbeiderpartiet. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går fram 1,7 prosentpoeng, mens Arbeiderpartiet faller 1,2 i målingen, som er utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Også Fremskrittspartiet faller i målingen. Partiet får 23 prosent, noe som er 2,2 prosentpoeng lavere enn i januar.

- Det mest interessante i målingen er at Arbeiderpartiet nå har en rekordlav lojalitet på bare 55 prosent av de velgerne som stemte på partiet i fjor høst, sier valgforsker Bernt Aardal.

Bakgrunnstallene i målingen viser at 13 prosent av tidligere Ap-velgere nå foretrekker Høyre, mens nesten hver femte av disse har satt seg på gjerdet. Også Frp lekker til Høyre.

Målingens vinner, Høyre-leder Erna Solberg, tør ikke slippe jubelen helt løs.

- Både de beste og de dårligste målingene tar jeg med en klype salt. Men dette er kjempemotiverende tall for alle før kommunevalget, kommenterer Solberg.

Måling gir en viss framgang for Sosialistisk Venstreparti som får 7,4 prosent, fram 1,4. Venstre går fram 1,2 til 5,4, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet må ta til takke med en oppslutning på henholdsvis 4,9 og 4,8 prosent. Rødt får 2,3 prosent.

Høyre og Frp ville imidlertid kunne ha dannet regjering sammen dersom målingen hadde vært valg. Til sammen får de to partiene 90 mandater.

De rødgrønne ville bare fått 62, og dermed ha manglet 23 mandater på fortsatt regjeringsmakt.

(NTB)