PÅ VENNETOPPEN: En gjennomgang klassekampen har gjort, viser at Høyre favoriserte sine egne langt oftere i styrene i de statseide selskapene enn næringsminister Trond Giske (Ap) gjør. Dette var forrige gang Høyre var i regjering, i Bondevik II-regjeringen. Erna Solberg, Jan Tore Sanner og Bent Høye er ut til å ha nok med hverandres selskap. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PÅ VENNETOPPEN: En gjennomgang klassekampen har gjort, viser at Høyre favoriserte sine egne langt oftere i styrene i de statseide selskapene enn næringsminister Trond Giske (Ap) gjør. Dette var forrige gang Høyre var i regjering, i Bondevik II-regjeringen. Erna Solberg, Jan Tore Sanner og Bent Høye er ut til å ha nok med hverandres selskap. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Høyre på vennetoppen

Høyre plasserte langt flere av sine egne partifeller i statlige styrerom da de hadde makten enn det Arbeiderpartiet har gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser Klassekampens gjennomgang av selskapsutnevnelsene til den forrige og den sittende regjeringen. Høyre favoriserte sine egne langt oftere enn næringsminister Trond Giske (Ap) gjør:

Da den Høyre-dominerte Bondevik II-regjeringen gikk av i 2005, satt det elleve personer med bakgrunn fra Høyre i statsselskapenes styrer. I dag sitter det sju personer med Ap-bakgrunn i statseide selskapers styrer.

I tillegg er det i dag like mange Høyre-politikere som Ap-folk i styrene. Da Høyre styrte i 2005, var det bare to Ap-folk i styrene.

(NTB)