Høyre-plan: Stjele Lan fra Raymond

Det har vært kontakt mellom Høyre og MDG med tanke på et byrådssamarbeid i Oslo. Frp vrakes, og Høyre gir MDG store gjennomslag i klimapolitikken.

KAN GÅ TIL BORGERLIG SIDE: Høyre står nå klar for å starte byrådssamtaler med MDG. Det samme gjør Venstre. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KAN GÅ TIL BORGERLIG SIDE: Høyre står nå klar for å starte byrådssamtaler med MDG. Det samme gjør Venstre. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kildene er sentralt plassert i Oslo Høyre. De forteller at listetopp Eirik Lae Solberg (H) har tatt kontakt med en rekke MDG-topper for å berede grunnen for et samarbeid.

Lae Solberg skal ha gjort det klart at at Høyre kan strekke seg langt for å gi MDG gjennomslag i klima- og miljøsaker dersom partiet dropper Ap og SV, ifølge Dagbladets kilder.

- Opplevelsen i MDG er at dette er interessant, sier en kilde.

Samtidig ble det gjort tydelig overfor Lae Solberg at MDG skulle snakke Ap og SV først.

Bekrefter kontakt

Eirik Lae Solberg bekrefter overfor Dagbladet at han er interessert i å lokke MDG over til en sentrum-høyre konstellasjon bestående av Høyre, MDG, Venstre, Sp og KrF.

- Vi har tatt kontakt. Jeg håper MDG etter hvert innser at de har mest å hente hos oss. Vi står klare, sier Lae Solberg og legger til:

- Flesteparten av velgerne i Oslo har stemt på blå eller grønne partier. Med en slik konstellasjon, ville vi fått et byråd hvor fløypartienes kjepphester parkeres.

Høyre dropper Frp

Frp er ikke tiltenkt en plass rundt forhandlingsbordet, bekrefter Lae Solberg. Han vender dermed regjeringskollegaen ryggen i all åpenhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer