Høyre-politiker anmeldt for vold

Høyre-politiker Ghazanfar Ali Khan er i hardt vær - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Lørdag ettermiddag ble Høyre-politikeren Ghazanfar Ali Khan anmeldt for trusler og vold mot en pakistansk journalist ved navn Arshad Virk.

Virk er blant annet redaktør for månedsmagasinet Qidat, som leses av det pakistanske miljøet i Oslo. Han har flere ganger skrevet kritiske artikler om hovedstadens innvandrermiljø. Blant annet om påstått korrupsjon blant politikere med pakistansk bakgrunn.

- Truet og banket

Nå hevder Virk at han er blitt offer for et hevnoppgjør: at han lørdag ble truet og banket opp av Khan og to medhjelpere, Khans restaurant «To Kokker» i Brugata i Oslo, melder Journalisten.

- Jeg har aldri opplevd maken, ikke engang i Pakistan. Jeg har skrevet om hvordan Oslo-politikere med pakistansk bakgrunn driver regelrett korrupsjon for å få stemmer, og de svarer med trusler og vold, sier Virk til Journalistens nettutgave.

Avviser anklagene

Ghazanfar Ali Khan avviser anklagene.

- Han ljuger og ljuger. En dag har jeg truet ham, den neste har jeg slått ham, han endrer jo forklaring fra dag til dag. Han vil ha asyl i Norge, og bruker meg som politiker for at myndighetene skal tro han har problemer med pakistanske myndigheter. Mens sannheten er at ingen en gang vet hvem han er, sier en lettere oppgitt Ghazanfar Ali Khan til Dagbladet.no.

Han innrømmer imidlertid å ha vært i kontakt med Virk angående et pengespørsmål lørdag.

- Sannheten er at han har ubetalte regninger i restauranten min. Han har spist og drukket og sagt han skulle gjøre opp seinere. Nå har jeg ikke sett ham på flere måneder, så jeg spurte hvorfor han ikke kom og betalte regningene sine. Han sa han ikke skyldte noen penger, så jeg ba ham komme inn i restauranten og fortelle det til dem som hadde servert ham.

- Da ba han om unnskyldning, sa han ikke hadde glemt det, og lovet å komme for å gjøre opp. Så får jeg høre at han har anmeldt meg, sier Khan til Dagbladet.no.

Kastet ut av stemmelokale

Det er ikke første gang den anmeldte Høyre-politikeren er i hardt vær. Under kommunevalget i fjor ble Khan kastet ut av stemmelokalene fordi han fulgte fremmedkulturelle hele veien inn i stemmeavlukket - angivelig for å hjelpe dem.

- BLE BANKET OPP: Journalisten Arshad Virk hevder han ble truet og banket opp av Høyre-politikeren Ghazanfar Ali Khan lørdag. Khan avviser anklagene.