Høyre-politiker død

Samira Munir var en modig, frittalende kvinne som turte å stå for sine standpunkter. Hun kjempet blant annet mot hijab i skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til lørdag døde Samira Munir da hun ble påkjørt av toget på en stasjon utenfor Oslo, skriver organisasjonen Human Rights Service på sine nettsider. 

- Dypt savnet

Munir var representant for Høyre i bystyret i Oslo, og engasjerte seg blant annet sterkt i debatten mot at hijab og niqab skulle være lov i den norske skolen.

- Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet fra Politiet i Follo om at bystyremedlem Samira Munir antagelig er omkommet. Endelig indentifikasjon skjer i løpet av uken, sier Bård Folke Fredriksen, leder for Høyres bystyregruppe til Dagbladet.no.

- Samira vil alltid bli husket som en varm og omtenksom kvinne. Samira var modig og kjempet for de verdiene hun satte aller høyest. Frihet, likestilling og et inkluderende samfunn. Hennes åpenhet, ureddhet, styrke og engasjement vil bli husket og dypt savnet i Oslo bystyre og Oslo Høyre, heter det videre i en melding fra partiet.

Frittalende

Norskpakistanske Munir kritiserte åpenlyst det hun mente var kvinneundertrykkende forhold for kvinner og jenter i de pakistanske og muslimske miljøene i Norge.

Ifølge den kristne avisa Magazinet skal Munir ha mottatt drapstrusler daglig over telefon og av menn som stoppet henne på gata.

- Hun var en type kvinne vi skulle hatt flere av i Norge, med sine meningers mot. Hun vil bli dypt savnet, sier FRPs stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde til avisa.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, er det ikke mistanke om at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

Samira Munir ble 42 år, og etterlater seg mann og to sønner. Les intervjuet med Samira Munir i Folkevett fra september år.

-Våre tanker går først og fremst til hennes familie og spesielt hennes to barn, sier Bård Folke Fredriksen.