Høyre-politiker om dette bildet: «Du vet IS sliter når»

- Nå samles selv gamle erkefiender for å snakke, sier stortingspolitiker Peter C. Frølich.

MØTTES ANSIKT TIL ANSIKT: Søndag ettermiddag møttes USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin for å diskutere ansikt til ansikt. Det mener Høyre-politiker Peter C. Frølich er et godt tegn etter Paris-terroren. Foto: REUTERS/Cem Oksuz/ NTB scanpix
MØTTES ANSIKT TIL ANSIKT: Søndag ettermiddag møttes USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin for å diskutere ansikt til ansikt. Det mener Høyre-politiker Peter C. Frølich er et godt tegn etter Paris-terroren. Foto: REUTERS/Cem Oksuz/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag møttes lederne for verdens 20 mektigste land på G20-møtet i den tyrkiske feriebyen Antalya.

Paris-terroren og kampen mot IS ble det aller viktigste på agendaen.

USA og Russland har helt siden borgerkrigen i Syria startet for over fire år siden, hatt helt ulik politisk og militær tilnærming. Nå mener imidlertid eksperter at det er tegn til en tilnærming, og at angrepet i Paris kan bidra til en mer samlet innsats.

Delte bildet på Twitter Bildet over av USAs president Barack Obama og Russlands President Vladimir Putin, har underbygget det inntrykket. Det la stortingspolitiker for Høyre i Hordaland, Peter C. Frølich merke til, og la ut bildet på Twitter med teksten:

«Du vet IS sliter når:».

Overfor Dagbladet utdyper Frølich Twitter-meldingen sin, og kaller bildet et symbol på at «selv de argeste fiender kan komme sammen i møte med et slikt barbarisk angrep».

- USA og Russland har jo ikke akkurat kommunisert skikkelig de siste åra. Nå vet ikke jeg hva som kommer ut av disse samtalene, men jeg tror jeg snakker på vegne av veldig mange når jeg sier at vi håper at de motbydelige handlingene vi har sett i Paris, blir møtt av et samlet verdenssamfunn, sier Frølich.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer