Høyre-politiker siktet for grov korrupsjon

Bystyremedlemmet i Bergen er varetektsfengslet i fire uker.

RYSTET: Bergen-ordfører Trude Drevland sier hun vil be det korrupsjonssiktede bystyremedlemmet om å ta permisjon fra alle verv. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
RYSTET: Bergen-ordfører Trude Drevland sier hun vil be det korrupsjonssiktede bystyremedlemmet om å ta permisjon fra alle verv. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vet du noe om saken? Kontakt Dagbladets journalist på e-post eller telefon 941 27 577.

(Dagbladet): Bystyremedlemmet som er siktet for grov korrupsjon i Bergen er representant fra Høyre, får Dagbladet bekreftet fra flere kilder. Mannen, som er siktet for å ha mottatt en pengesum, og to andre ble denne uka pågrepet og fengslet i fire uker.

Byens høyreordfører Trude Drevland hevder at hun ikke vet hvem mannen er, eller hvilket parti han tilhører.

- Min eneste kilde er og vil være politiet. Så svaret er, og vil fortsette å være, at jeg ikke kommenterer rykter og andre kilder enn politiet, skriver hun i en sms til Dagbladet.

Drevland sa til Dagbladet tidligere i kveld at hun så langt ikke har fått informasjon om saken fra politiet. Hun skal møte de først på mandag.

Både politiet og sentrale bergenspolitikere er er svært tilbakeholdne med informasjon om saken. Fengslingen av de tre personene ble foretatt bak lukkede dører, og politiet vil verken si noe om identitet eller det konkrete forholdet de er siktet for.

- Vi bekrefter ikke noe som helst. Av hensyn til etterforskningen går vi ikke ut med noe, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.